U Zoljanu uskoro završava izgradnja investicije ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna

U mjestu Zoljan izgrađena je mrtvačnica koja će za uporabu biti spremna kroz mjesec dana nakon što se završi unutrašnje uređenje. Ukupna vrijednost projekta mrtvačnice sa svim dodatnim komponentama iznosi 1,5 milijuna kuna i jedna je od većih investicija u ovom mjestu. Novi objekt nalazi se nasuprot onom starom, kao i groblju, a u drugoj fazi uređenja dobit će i prilaznu cestu te parkirna mjesta. Vrijednu investiciju obišli su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, v.d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zoljan Mihael Devald i podpredsjednik Jurica Katavić.

IMG 0486 scaled 1

– Ovo je vrlo važna investicija u našem prigradskom naselju Zoljan, koje je to itekako zaslužilo. Radi se o mrtvačnici koja je u visokoj izvedenosti i u kratkom roku očekujemo njen završetak. Važno mi je naglasiti da maksimalno želimo i pokušavamo napraviti proporcionalno ulaganje kako u sam grad Našice, tako i u svih 15 prigradskih naselja. U Zoljanu osim u objekte, ulažemo i u sam duh mjesta, sportske udruge, nogometni klub, DVD i njihov društveni dom, zato mjesto živi punim duhom – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Vršitelj dužnosti pročelnika Božo Papac istaknuo je da se kod planiranja mrtvačnice imalo određenih problema zbog konfiguracije terena gdje se nalazi postojeće groblje. Stoga je trebalo naći prostor gdje bi se u nekim razumnim financijskim okvirima izgradila nova mrtvačnica.

– Kako su se do sada ispraćaji u Zoljanu odvijali ispred samog groblja na cesti pristupili smo gradnji objekta nasuprot groblja. Objekt nije samostalan, on objedinjuje i izgradnju ceste i parkirališta za potrebe mjesta i mrtvačnice. Da bi ovaj objekt digli pod krov i stavili u funkciju bilo je potrebno 700.000,00 kn, a radovi će biti gotovi kroz mjesec dana. Objekt se onda može koristiti – rekao je v.d. pročelnika.

IMG 0483 scaled 1

Mihael Devald, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zoljan, pohvalio je sva ulaganja Grada Našica i gradonačelnika u mjesto Zoljan, od izgradnje objekata do podržavanja udruženja mještana.

– Ovo je velika investicija za naše mjesto, o kojoj se već dugo priča. Sama investicija je bila neophodna za naselje Zoljan, jer je sadašnja mrtvačnica vrlo mala i nema osiguran sanitarni čvor niti vodu. Naše mjesto ima potporu Grada kroz ulaganja u nogometni klub, DVD, radi se i projekt Aglomeracije na ovom području, a sve u svrhu kako bi se poboljšao život stanovnika – rekao je Devald.

IMG 0485 scaled 1

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content