Upravljao neregistriranim mopedom s 2,56 promila alkohola: 50-godišnji Baranjac pokušao ignorirati policijske službenike, završio na triježnjenju u policiji

Tijekom protekla 24 sata na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je vozač osobnog automobila, mopeda i biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 12.10 sati u Belom Manastiru, kada su u nadzoru prometa policajci zatekli mopedistu, 50-godišnjaka iz Belog Manastira.

Vozač je upravljao neregistriranim mopedom, nije postupio po znacima policijskih službenika i nije koristio zaštitnu kacigu tijekom vožnje.

Evidentirana mu je koncentracija od 2,56 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

– Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 30.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova – izvijestili su iz policije.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content