Važno upozorenje zbog mogućih prevara: Ne kupujte vinjete za slovenske autoceste na neslužbenim portalima

Neovlašteni ponuđači kupcima naplaćuju visoku proviziju za kupnju, a da kupcu ne daju jamstvo da je e-vinjeta stvarno kreirana u centralnom sustavu DARS-a pa kupac možda nema važeću vinjetu.

Danas na internetskim stranicama nude sve i svašta, a čini se da je i mnogo portala na kojima je u ponudi kupnja elektronskih vinjeta za slovenske autoceste. U tvrtki DARS, koja vodi službenu naplatu, primijetili su da je na internetu postavljen veliki broj neslužbenih stranica na kojima razni ponuđači neovlašteno prodaju slovenske e-vinjete za korištenje slovenskih autocesta i brzih cesta, piše HAK revija.

Ovi ponuđači kupcima naplaćuju visoku proviziju za kupnju, a da pritom kupcu ne daju jamstvo da je e-vinjeta stvarno kreirana u centralnom sustavu DARS-a pa kupac možda nema važeću vinjetu – to znači da bi kupac mogao biti u prekršaju prilikom ulaska na mrežu autocesta i može dobiti kaznu, unatoč tome što je takvom pružatelju platio e-vinjetu.

Službeno i u skladu sa zakonom slovenske e-vinjete mogu kupiti samo putem službene stranice https://evinjeta.dars.si/. Svi ostali ponuđači koji na svojim stranicama nude kupnju slovenskih e-vinjeta to čine bez pristanka DARS-a i s njima nije sklopljen ugovor o prodaji e-vinjeta.

(revijahak.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content