Veliki zaljubljenici u tenis: Virovitičani Toni Resler i Luka Moslavac odlaskom na legendarni Wimbledon ispunili životni san

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić fantastično su krenuli u obranu naslova na Wimbledonu. Nastavili su svoju pobjedničku seriju na travi u ovoj sezoni, a svladavši britanko-finski par Lloyd GlasspoolHarri Heliovaara sa 6:4, 7:6 (6), 4:6, 2:6, 6:3 došli su do četvrtfinala 135. izdanja Wimbledona.

Bio je ovo drugi sraz Mektića i Pavića s Glasspoolom i Heliovaarom u posljednja dva tjedna, a pokazao se jednako napetim kao što je bio i onaj koji su odigrali u finalu turnira u Queen’s Clubu, gdje je hrvatski par slavio sa 3:6, 7:6 (3), 10:6.

Na putu do četvrtfinala hrvatski ‘majstori’ reketa svladali su još francusko-španjolsku kombinaciju Benoit PaireAlbert Ramos Vinolas sa 6:4, 6:1, 6:1 i američki par Nicholas MonroeTommy Paul rezultatom 6:2, 3:6, 6:3, 6:2. Na putu do polufinala stajat će im njemačka kombinacija Kevin Krawietz i Andreas Mies.

Spomenimo i da su Mektić i Pavić jedini preostali hrvatski predstavnici na ovogodišnjem Wimbledonu nakon što je Petra Martić jučer (ponedjeljak) u 1/8 finala singla poražena od Elene Rybakine sa 7:5, 6:3.

Foto-1

Novi susret Mektića i Pavića na rasporedu je danas (utorak) u 16 sati, a podršku s tribina do četvrtfinala pružali su im i Virovitičani Toni Resler i Luka Moslavac. Nogometni sudac Toni i rukometaš našičkog NEXE-a Luka veliki su prijatelji i istinski zaljubljenici u tenis, a odlaskom na Wimbledon ispunili su svoj životni san.

Podsjetimo, Wimbledon je najstariji i najugledniji turnir u tenisu. Održava se u klubu All England u Wimbledonu u Londonu, svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja. Treći je po redu Grand Slam turnir u godini poslije Australian Opena i Roland Garrosa. Jedini je Grand Slam turnir koji se igra na travi i traje dva tjedna (zbog kiše se može produžiti). Tradicija Wimbledona uključuju strogo pravilo oblačenja – potpuno bijela odjeća za natjecatelje i kraljevsko pokroviteljstvo.

-Obojica smo veliki zaljubljenici u tenis i želja nam je bila jednog dana biti dio svjetski popularne pozornice kao što je Wimbledon. Konačno smo se uspjeli organizirati od svih mogućih obveza i odvojiti vrijeme da vidimo kakav je gušt uživo gledati najstariji turnir na svijetu i najbolje svjetske tenisače na travi. Osjećaj je neponovljiv, ovo je doživljaj i iskustvo za cijeli život, atmosfera kakvu je teško opisati riječima. Riječ je o 135. izdanju ovog turnira koji doista ima dušu. Sve je u bijelom, glavni mečevi se igraju pod krovom, a neizostavni dio ove priče su i jagode s vrhnjem, inače specijalitet i tradicija ovog turnira. San je ispunjen i nadam se da će se nova prilika za odlazak na Wimbledon ostvariti već iduće godine – rekao nam je jedan od Virovitičana, Toni Resler.

Toni i Luka iskoristili su priliku i fotografirali se s nekoliko svjetski poznatih teniskih imena, a osim hrvatskih tenisača, tu su se našli i srpski tenisač Novak Đoković, zatim Denis Shapovalov, Jiří Veselý

(www.icv.hr, ts, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content