Započeo posljednji tjedan tematskih radionica „Djeca u knjižnici“: Ovotjedna tema je „Djeca u prometu”

Posljednjim ponedjeljkom u mjesecu započeo je i posljednji tjedan tematskih radionica za djecu „Djeca u knjižnici“ koje se održavaju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Od danas pa sve do petka, 29. srpnja, provodit će se radionice pod nazivom „Djeca u prometu“ u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom.

Na današnjoj radionici djeca su učila kako se trebaju ponašaju kao pješaci te putnici u automobilu, prometne znakove, kako voziti bicikl i role, po kojoj strani ceste te su sudjelovala na edukativno-kreativnoj radionici.

Zadovoljstvo ovogodišnjim tematskim radionicama ističe voditeljica Dječjeg odjela i Igraonice Ivana Molnar, koja zajedno sa suradnicima provodi projekt „Djeca u knjižnici“.

– Iza nas su protekla tri tjedna ljetnih radionica „Djeca u knjižnici“ prepuna zabave, druženja, puno toga smo naučili, a za zadnji tjedan ljeta u knjižnici smo ostavili za temu „Djeca u prometu“ koji radimo u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom. Sve radionice osmišljene su s ciljem da djeca budu što sigurnija u prometu i da se nauče pravilno ponašati u prometu – kaže I. Molnar te ističe kako su iznimno zadovoljni odazivom djece.

-To je projekt koji provodimo u kontinuitetu i uvijek su različite teme pa su tako ove godine djeca učila o prirodi, svemiru, svijetu, a nastavljamo i završavamo u prometu. Stvarno smo zadovoljni odazivom jer sve su to programi koji na neki način potiču i uče djecu kako se služiti knjižnicom, knjigom i svim sadržajima koje im možemo ponuditi – dodaje Molnar.

Tijekom ovoga tjedna održati će se pričaonica te će sudionici moći ponešto naučiti i kroz kvizove, križaljku i društvene igre, a održat će se i predavanje za roditelje o tome kako biti odgovoran roditelj. Također, održat će se dramatizacija i predstavljanje teksta za novu slikovnicu „Nove avanture usamljene svjetiljke“ voditeljice Dječjeg odjela i Igraonice Ivane Molnar. Sve radionice vodit će policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko- podravske Anita Relić.

-Ovo je tema koja je svoj djeci jako korisna, svi u svom životu prolaze kroz različite oblike sudjelovanja u prometu i njegove različite karakteristike koje se mijenjaju. Djeca su tako ponekad pješaci, ponekad putnici u vozilu, kao i vozači na rolama, biciklu i drugim prijevoznim sredstvima. Želimo da kroz sve te edukativno-zabavne radionice ipak nešto nauče jer će se i od njih tražiti da se uključe i da pokažu ono što znaju. Isto tako, važno je ustvari da roditelji svojim pravilnim ponašanjem u svakom trenutku u prometu uče svoju djecu kako se ponašati u prometu jer oni su svojoj djeci primjer – istaknula je Anita R. te pozvala sve da se priključe edukativno-zabavnim radionicama.

Projekt je to koji je djelomično financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a namijenjen je predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci.

(www.icv.hr,  ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content