Završeni radovi u Mostarskoj ulici vrijedni gotovo milijun kuna: Intenzivno se radi i na šetnici koja će spojiti Gornji i Donji grad

U Mostarskoj ulici rekonstruiran je nogostup, izmještena je javna rasvjeta, saniran je kolnik. Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je obnovljenu Mostarsku ulicu.

– Nakon obilaska mnogih gradskih četvrti i mjesnih odbora, danas smo u Donjem gradu, u Mostarskoj ulici koja je kompletno obnovljena. Vrijednost radova je milijun kuna. Obnovljen je nogostup, izmještena javna rasvjeta, rekonstruirana cesta. Ja se ovim putem zahvaljujem na inicijativi Vijeća Gradske četvrti. Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast sluša potrebe stanovnika na terenu. Kao što smo mogli vidjeti ljudi su izuzetno zadovoljni učinjenim- rekao je gradonačelnik Radić.

mostarska slika 2

Zadovoljstvo učinjenim nisu skrivali ni predstavnici Vijeća GČ Donji grad, kao ni sami stanovnici Mostarske ulice.

– Sjajno nam izgleda Mostarska ulica. Nakon puno godina i praznih priča, konačno smo napravili pravi posao u Donjem gradu. Mostarska je ulica bila zapuštena, a sad je dobila takvu vizuru da je krasno i poželjeti živjeti u njoj- ističe predsjednik Vijeća GČ Donji grad Frano Barać.

Radove u Mostarskoj ulici započela je u svibnju gradska tvrtka UNIKOM.

– Rekonstrukcija je obuhvaćala rekonstrukciju nogostupa dužine 400 metara, te izmještanje stupova javne rasvjete koji su se jednim dijelom nalazili u samom nogostupu, te rekonstrukciju kolnika u dužini od 400 metara- izjavio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Antonio Lozančić.

mostarska slika 5

Za prioritete svih gradskih četvrti Grad Osijek je osigurao ove godine više novca. Tako je i u GČ Donji Grad stiglo oko 580 tisuća kuna, što je za 10 posto više nego godinu ranije, podsjetio je gradonačelnik Radić te najavio i nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu Donjega grada.

– Od značajnih radova do kraja 2022. godine planirana je sanacija kolnika Ulice Matije Gupca. Započeli su i radovi na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u dijelu Cvjetkove ulice, nakon čega će se kompletna dionica ulice “od fasade do fasade” rekonstruirati. Rok za završetak tih radova je kraj rujna. Tijekom kolovoza i rujna planirani su i radovi na križanju Crkvene ulice i Ulice Zmaj Jove Jovanovića- istaknuo je Radić te podsjetio i na velike radove na osječkoj Promenadi čija je ukupna vrijednost 100 milijuna kuna.

mostarska slika 6

Prva je poddionica između dva mosta završena, a pri završetku je i poddionica u dužini od 800 metara ,od Kožare do Vojarne Vrbik. U tijeku su završni radovi na hortikulturi, gledalištu i sunčalištu kod Kožare. Tehnički pregled očekuje se početkom rujna. Vrijednost tih radova je oko 35 milijuna kuna. Radi se i na poddionici, kod KBC-a Osijek , a radovi bi trebali biti gotovi do kraja 2023. Tada će se ostvariti san Osječana, spojit ćemo šetnicom Donji i Gornji grad. Šetnica od 6 i pol kilometara, bit će najljepša i najveća u Hrvatskoj, a sigurno i šire- zaključuje Radić.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content