3. NL SJEVER Virovitica otvara sezonu na Vegeški protiv Rudara: Susret prvog kola najavljuju treneri Andrija Balajić i Krešimir Crvenka

U subotu, 20. kolovoza, u 17.30 sati susretima prvog kola počinje nova sezona u 3. Nogometnoj ligi Sjever. Nova sezona, kao što je već poznato, igra se u nešto drugačijem izdanju, s obzirom da liga ima tek deset klubova.

Već u prvom kolu igraju dvije momčadi koje su se prošle sezone do posljednjeg kola borile za opstanak u ligi – Virovitica i Rudar iz Murskog Središća. Na kraju su obje momčadi zadržale trećeligaški status.

Tijekom odigravanja veteranske utakmice u Suhopolju proteklog vikenda, u kojoj su snage odmjerile domaća momčad i veteranska selekcija Hrvatskog nogometnog saveza, susreli smo trenera Rudara Andriju Balajića koji je igrao za selekciju HNS-a.

– Mi smo se u završnici prošle sezone malo bolje snašli od Virovitice, ali drago mi je da je i virovitička momčad ostala u ligi. To je grad koji zaslužuje barem trećeligaša. Teško je nešto prognozirati. Nismo detaljno upućeni kakvo je igračko stanje u domaćim redovima. Što se tiče moje ekipe, ja sam zadovoljan. Ostali smo bez Filipa Škvorca, koji nam je bio najbolji strijelac, no kostur momčad nam je ostao isti. I dalje imamo mladu momčad. Dvojica najstarijih su igrači iz Slovenije, a domaći igrači su izuzetno mladi. Zahvaljujući radu i upornosti prošle sezone ostali smo u ligi. Zadovoljan sam pripremnim razdobljem jer su igrači usvojili ono što sam postavio pred njih. Hoće li to biti dovoljno u prvenstvu i natjecanju, pokazat će utakmice. Tek nakon prve utakmice mogu donijeti neke zaključke o tome gdje se vidimo ove sezone – otkrio nam je trener Rudara Andrija Balajić.

U virovitičkim redovima došlo je do neznatne promjene igračkog kadra. Klub su napustili Matija Lovreković i Valentino Pintarić, za sad su došli mladi Matia Horvat i iskusni Samuel Spudić, a radu s prvom momčadi ozbiljno su se priključili najperspektivniji kadeti.

– Prvo kolo igramo sa suparnikom s kojim se vrlo dobro poznajemo. Igramo na svom terenu i pokušat ćemo sezonu otvoriti s tri boda. Kao i gosti, tako i mi imamo mladu momčad, samo su nam dva igrača starija od 30 godina. Bit treće lige je da igraju mladi dečki koji su željni afirmacije. Očekuje nas zanimljivo otvaranje prvenstvenog natjecanja, sigurno je da ćemo se ‘potući’ za prve bodove. Očekujem da će zaljubljenici u nogomet doći pogledati dobru i zanimljivu utakmicu – susret je najavio trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Utakmicu na Vegeški sudit će Karlo Rupčić, prvi pomoćnik je Miodrag Plantak, a drugi Ivan Iveljić. Ulogu delegata obnašat će Vitomir Geler.

3. NL Sjever, 1. kolo: Subota, 20. kolovoza u 17:30

Podravac Virje – Radnik Križevci

Podravina Ludbreg – Koprivnica

Polet (SMnM) – Dinamo Predavac

Virovitica – Rudar Mursko Središće

Papuk Osječko 1664. – Varteks Varaždin

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content