DANI GRADA SLATINE Održana 27. Međunarodna smotra folklora

U povodu Dana grada i 725. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ”Dika” Slatina, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Slatine i Grada Slatine, organiziralo je 27. Međunarodnu slatinsku smotru folklora.

Ove je godine, za razliku od prošle, vrijeme bilo idealno te se u središtu grada mogla vidjeti sva raskoš narodnih nošnji i bogata koreografija uz pjesme i ples. Ovu, 27. Međunarodnu smotru folklora je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Uz domaćine, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ”Dika” Slatina koje se pod vodstvom predsjednice Anđele Božičković, voditelja tamburaša Ivu Zlatunića i voditelja i koreografa plesača Miroslava Šarića, u novim nošnjama predstavilo koreografijom ”Međimurje kak si lepo zeleno”, nastupili su i Kulturno-umjetničko društvo ”Valentinovo” iz Zagreba, Kulturno-umjetničko društvo ”Ivo Čakalić” iz Kaptola, Hrvatsko kulturno društvo ”Podgoračani” iz Podgorača i Mađarsko kulturno društvo ”Népkör” iz Osijeka.

Po završetku svih nastupa u ime predsjednice HKUD-a ”Dika” Slatina Anđele Božičković i svih članova, voditeljica cjelokupnog programa Mihaela Feldi zahvalila je posjetiteljima što su velikim odazivom uveličali ovogodišnju slatinsku smotru folklora. Isto tako, riječi zahvale uputila je Turističkoj zajednici grada Slatine i direktoru Jurici Bosaku, te Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću na potpori i zajedničkoj suradnji.

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content