DANI OPĆINE SUHOPOLJE Oldtimer klub Virovitica izložio Hondu, Jettu, Wartburg i druga povijesna vozila

Oni nemaju klimu, ali imaju dušu i priču. Riječ je dakako o povijesnim vozilima kao što su Jetta, Honda, Wartburg, Taunus, Zastava 101, Lada ili sjajna Carman giha iz 1974. godine. Posjetitelji su ih jučer (srijeda) mogli razgledati na parkiralištu ispred Dvorca Janković u Suhopolju u okviru izložbe Oldtimer kluba Virovitica.

Virovitički “oldtimeri” ovu su izložbu organizirali treći put, a sve kako bi dali doprinos proslavi Dana općine Suhopolje i blagdana zaštitnice mjesta sv. Terezije Avilske.

Kako kaže predsjednik kluba Tomislav Maloča, posjetitelje je zanimao izgled, oprema i mogućnosti vozila. Sami vlasnici na ovim sačuvanim limenim ljubimcima danas vode brigu o svakom detalju, od izglancanog, sjajnog branika, preko uglancanih guma, dekica na stražnjem sjedalu, pa i tabletića na kokpitu. Uz sve funkcionalne dijelove kao što su mjenjač, ručni podizač stakla (koji ne škripi jer je dobro podmazan) i drugo, ovi su automobili užitak i za vlasnike, ali i za promatrače.

– Posjetiteljima su vozila zanimljiva jer ih se rijetko može vidjeti na našim prometnicama, a ovi primjerci su zaista očuvani. Ujedno, ova vozila predstavljaju povijest koju su mnogi lako zaboravili. Na primjer, ovo su automobili koji nemaju klimu, ABS, ESR, navigaciju, električne podizače stakala… Ukratko, nemaju problema kao moderni automobili – s dozom humora kaže T. Maloča. 

Ističe kako se nizu prednosti treba dodati i činjenica da ih se puno lakše popravi na licu mjesta, ako je riječ o nekim lakšim kvarovima na cesti. Sve to i puno više zainteresirani su mogli saznati na jučerašnjoj izložbi.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content