DANI OPĆINE SUHOPOLJE “Suhopoljski kotlić” ove godine okupio rekordan broj sudionika

U povodu proslave Dana općine i blagdana Velike Gospe, na prostoru Restorana Park u Suhopolju, jučer (subota) je održana manifestacija “Suhopoljski kotlić” na kojoj se u kuhanju srnećega paprikaša okušao dosad najveći broj ekipa, njih čak 42 iz Primorsko-goranske, Bjelovarsko- bilogorske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko srijemske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije.

IMG_2580-CustomBodrilo ih je mnoštvo navijača, tako da se u nekim trenucima nije znalo tko kuha, a tko navija. No, kako se bližio kraj kuhanja, a mirisi iz kotlića postajali sve jači, prosudbena komisija u sastavu Božo Batović, Mijo-Pavelko Mikeš i dožupan VPŽ Marijo Klement, željno je očekivala da probaju što su kuhari spremili. Priznali su da su imali uistinu težak posao odabrati najbolje paprikaše, a generalna procjena im je bila da je velika većina paprikaša odlično napravljena.

Ulogu su imali gustoća paprikaša, boja, miris i okus, a kada su to utvrdili prešlo se na proglašenje najboljih. Voditelj ovog gurmanskog šoua bio je glumac i humorist Mijo Pavelko Mikeš koji je i proglasio najbolje.

Ove godine prvo mjesto s najvećim brojem bodova osvojila je ekipa Branitelji 2 iz Suhopolja, druga je bila Lovačka udruga “Sokol” iz Gradine, a treća je bila ekipa “Branitelj i unuk” iz Orešca. Priznanja i medalje najuspješnijim kuharima uručili su dožupan VPŽ Marijo Klement i pročelnik u Općinskoj upravi općine Suhopolje Goran Doležal.

IMG_2656-CustomOvogodišnji impozantan broj sudionika dokaz je više da je tradicionalni “Suhopoljski kotlić” odavno postao najpoznatiji i najprepoznatiji kulinarski događaj i vrlo atraktivni sadržaj u turističkoj ponudi općine Suhopolje pa i šire. Organizator ovog kulinarskog događaja bila je Turistička zajednica općine Suhopolje i Općina Suhopolje, a sponzori su bila tvrtka “Agroland” iz Suhopolja i lovačke udruge iz VPŽ. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se “Štimung band” iz Virovitice.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content