DANI OPĆINE SUHOPOLJE Utakmicom protiv selekcije veterana Hrvatskog nogometnog saveza, Suhopoljčani obilježili 110 godina kluba

U povodu 110. obljetnice osnutka nogometnog kluba u Suhopolju te u sklopu Dana općine Suhopolje, na stadionu Park odigrana je utakmica u kojoj su snage odmjerile momčadi veterana NK Suhopolje i selekcija veterana Hrvatskog nogometnog saveza.

-Selekcija veterana Hrvatskog nogometnog saveza prvu utakmicu odigrala je 2006. godine u Donjim Vinjanima i do sada je odigrala stotinjak utakmica u Hrvatskoj, kao i u inozemstvu. U selekciji igraju najbolji nogometaši koji igraju u veteranskom nogometu. Tu su većinom nekadašnji prvoligaški igrači u seniorskoj konkurenciji. Naša osnovna misija je da putujemo diljem Hrvatske, obilježavajući razne obljetnice osnutka klubova, pa smo tako došli i ovdje u Suhopolje na 110. godišnjicu osnutka kluba – u uvodu nam je rekao tajnik komisije za veteranski nogomet Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik selekcije veterana HNS-a Robert Uroić.

IMG_3714-Custom

Pred nekoliko stotina gledatelja na travnjak stadiona Park istrčale su dvije veteranske selekcije. Gosti su domaćoj momčadi uručili posebnu plaketu selekcije veterana Hrvatskog nogometnog saveza povodom 110. godišnjice kluba. Početni udarac izveo je najiskusniji domaći aktivni veteran Slavko Dobreta.

Gosti su poveli zgoditkom Miljenka Mumleka u drugoj minuti, a Mario Pšihistal poravnao je na 1:1 svojim pogotkom nekoliko minuta kasnije. Do odlaska na odmor gosti su postigli još pet zgoditaka. Strijelci su bili po dva puta Dalibor Vale i Mario Mijatović, a jednom Hrvoje Štrok. U drugom dijelu nastavilo se istim ritmom. Po dva zgoditka za selekciju HNS-a postigli su Miljenko Mumlek i Mario Mijatović, a po jednom su domaću mrežu zatresli Saša Dmitrović i Robert Radić, dok je za domaću momčad u drugom dijelu strijalc bio virovitičko–podravski župan Igor Andrović, pokazavši da je nekoć bio uspješan nogometaš, koji je ovom prilikom zaigrao za suhopoljske veterane.

IMG_3693-Custom

Puno spremniji gosti došli su do ukupne pobjede 12:2, a u nekoliko navrata pogodili su i okvir domaćih vrata.

-Nakon dugo vremena bilo mi je zadovoljstvo i čast igrati na ovom legendarnom terenu, gdje se igrala prva liga, u jednoj revijalnoj utakmici. Godišnje igramo po desetak utakmica većinom u ljetnom periodu. Već u petak putujemo za Krapinu. Gostujuemo po cijeloj Hrvatskoj – nakon utakmice izjavio nam je zamjenik kapetana selekcije veterana HNS-a i nekadašnji nogometaš suhopoljske Mladosti 127 u prvoligaškim danima, a danas jedan od trenera u Školi nogometa NK Bjelovar, Alen Mrzlečki.

IMG_3748-Custom

Za selekciju veterana HNS-a igrali su: Vlatko Sarapa, Hrvoje Jančetić, Andrija Balajić, Ivica Antolić, Alen Mrzlečki, Alen Ferček, Robert Radić, Siniša Ferenčak, Dalibor Vale, Miljenko Mumlek, Hrvoje Štrok, Tomislav Gavrić, Branimir Bizjak, Siniša Klobučar, Mario Mijatović, Željko Župetić, Dalibor Voki i Saša Dmitrović.

Utakmicu je sudila trojka: Matija Presečan, Barbara Vidović – Volenik i Ivona Majstorović.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content