Donosimo vremensku prognozu za vikend i početak tjedna: Evo kakvo će vrijeme biti za Rokovo i Veliku Gospu

Četvrtak će obilježiti suho i stabilno vrijeme. Sunčanih razdoblja neće manjkati. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. UV-indeks visok. Najviši dnevni hod očekujemo između 26 i 28°C.

Tijekom petka očekujemo postupno gomilanje oblaka, ali će se zadržati suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnje temperature zraka između 14 i 17°C. Najviše dnevne između 26 i 29°C. UV-indeks umjeren i visok.

Tijekom subote očekujemo povremene nestabilnosti. Oborine će se s istoka premještati prema zapadu. Češće i rasprostranjenije tijekom jutra i dijela prijepodneva, dok će se tijekom dana i poslijepodneva vjerojatnost nestabilnosti smanjivati pa bi se do večeri trebalo zadržati suho. Temperature zraka u blagom padu tijekom dana. Vjetar slab do umjeren tijekom jutra južnih i jugozapadnih, zatim sjevernih i sjeveroistočnih smjerova. Jutarnje temperature zraka između 13 i 16°C. Najviše dnevne između 23 i 26°C. UV-indeks umjeren i visok.

Od nedjelje do utorka stabilnije i sunčanije. Još će tijekom nedjelje postojati mogućnost za kratkotrajne nestabilnosti, rijetke i mjestimične. Jutarnje temperature zraka između 17 i 22°C. Najviše dnevne između 29 i 33°C. Vjetar u okretanju na južne i jugozapadne smjerove. UV-indeks visok i vrlo visok.

U tjednu pred nama ulazimo u četvrti ovosezonski toplinski val. Temperature zraka će od sredine tjedna rasti do 35°C ili koji stupanj više.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content