Ljiljana Matulec Zahvalnicu Grada Virovitice dobila za doprinos u odgoju i obrazovanju

Rođena Virovitičanka Ljiljana Matulec, koja od 1997. godine radi kao učiteljica prirode i biologije u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“, a od 2021. i kao učiteljica kemije, dobila je Zahvalnicu Grada Virovitice za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju.

Diplomirala je 1998. godine na profesorskom smjeru biologije i kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom 2000. godine upisala je poslijediplomski studij biologije (područje ekologija) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirala 2002. godine s radom „Hortikulturna flora seoskih vrtova središnjeg dijela Bilogorske Podravine“, a 2006. godine obranila je doktorsku disertaciju pod nazivom „Flora seoskih tradicijskih vrtova kontinentalnog dijela Hrvatske“. Od tada se bavi nastavničkim, istraživačkim i znanstvenim radom u području biologije, odgoja i obrazovanja.

Zbog promicanja kvalitetnog odgoja svojim radom i obrazovanjem mladih naraštaja 2003. godine dobila je ministrovo priznanje te dalje nastavlja s istraživačkim radom u području hortikulturne botanike.

S obzirom na interes vezan za istraživački i znanstveni rad kao vanjski suradnik radi na radnom mjestu višeg predavača na Veleučilištu u Virovitici te izvodi nastavu iz kolegija „Upravljanje okolišem“ na studentskim smjerovima Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma.

Baveći se znanstveno-istraživačkim radom održala je i sudjelovala na mnogobrojnim predavanjima i radionicama ne samo na lokalnoj razini, već i u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i drugo.

Osim što je recenzirala udžbenike prirode i vodiče za izradbu malih znanstvenih projekata, istaknula se i kao mentor učenicima na školskom, županijskom i državnom natjecanju iz biologije i kemije na kojima je ostvarivala zapažene rezultate.

Pored navedenog treba svakako istaknuti njezinu značajnu aktivnost, kao i rad i trud koje je Ljiljana Matulec kao prosvjetni djelatnik ulagala u izvannastavne aktivnosti, organizaciju školskih izložbi, mentorstva učiteljima, pripravnicima, znanstvenih projekata, a posebno se ističe i u brojnim objavljenim radovima. Za svoje djelovanje dobila je nagrade i priznanja od ministra, zahvalnicu od MZOŠ i AZOO za izvrsne rezultate u radu s učenicima te je promovirana u učitelja savjetnika.

Osim što je prosvjetni djelatnik koji svojim radom i doprinosom oblikuje mlade umove, Ljiljana Matulec je i majka, kako ističe, jednog posebnog dječaka koji zahtijeva i zaslužuje najveću pažnju.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content