Manifestacija ”Slatki na Papuku” prošla u zabavi i sportskim natjecanjima kao najboljoj borbi protiv šećerne bolesti

Dijabetička udruga Orahovica organizirala je svoju tradicionalnu, edukativnu, a ove godine i jubilarnu 20. manifestaciju pod nazivom ”Slatki na Papuku” koja je održana u središnjem gradskom parku zbog radova na Jezeru. Ova manifestacija okuplja najveći broj oboljelih iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja na što je posebno ponosan predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

– I ove godine okupio se velik broj ljudi, oko 120 dijabetičara došlo je iz cijele Hrvatske, Virovitice, Slavonskog Broda, Garešnice, Velike Gorice, Malog Lošinja, Slatine i Jastrebarskog te iz BIH iz Tešnja. Osim boravka na svježem zraku i druženja, cilj ovakvih okupljanja je razmjena iskustava te novih saznanja o suzbijanju i liječenju šećerne bolesti. Izuzetno sam zadovoljan odličnim odazivom i zahvaljujem svim udrugama na dolasku. Cilj ove naše manifestacije ponajviše je međusobno druženje i razmjena iskustava nas oboljelih od ove opake bolesti te želja da jedni drugima pomognemo što više možemo, a vid pomoći je svakako kretanje i zabava. Ova manifestacija je najbrojnija ovog tipa u Hrvatskoj i na to smo jako ponosni. Ono što je najvažnije, do sada je donijela jako puno korisnih i dobrih stvari oboljelima od šećerne bolesti i zato na njoj ustrajemo i organizirat ćemo ju dok god budemo mogli – rekao je Martinčević.

Slatki na Papuku 2 Custom
Foto: D. Kalem

Manifestaciju je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister koji je svima okupljenima zaželio dobrodošlicu u Orahovicu. 

– Kao što znate zbog radova na izletištu Jezero ove godine nažalost, jubilarno 20. druženje nismo bili u mogućnosti organizirati, kao i svih ovih godina do sada, na na našem turističkom biseru, ali evo vjerujem da su se svi sudionici i u našem lijepom središnjem parku ugodno osjećali – rekao je Rister.

U sklopu manifestacije održane su i sportske igre koje su sudionicima pripremili hrvatski branitelji, točnije Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa koja je osigurala i vodila natjecanja u disciplinama: viseća kuglana, pikado, bacanje potkove i ples srca. Na kraju su najbolji bili i nagrađeni medaljama i prijelaznim peharom, a uz odličnog orahovačkog glazbenika Matiju Ristera zabavni dio programa odradilo je i Kulturno-umjetničko društvo “Čačinci”.

(www.icv.hr, vg)

Slatki na Papuku 3 Custom
Foto: D. Kalem

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content