Međunarodni dan mladih u Udruzi AUM Slatina sa ”Super relax kids”

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza slaveći potencijal mladih kao partnera u društvu. U Udruzi AUM obilježili su ga na radionici zajedničkog vježbanja, igre, zabave i plesa.

Udruga AUM tijekom cijele godine provodi rekreativne programe i programe za suzbijanje stresa kod mladih i adolescenata. Općepoznato je da je fizička aktivnost jedan od preduvjeta za psihofizičko zdravlje čovjeka, a program koji u Udruzi AUM provode s djecom i mladima od 4 do 15 godina prilagođen je djeci i njihovim potrebama i mogućnostima. Zdrava djeca postaju zdravi ljudi, aktivni i odgovorni građani, te je potrebno mlade odgajati i razvijati u skladu s tom idejom.

– Mladi previše vremena provode pred računalima i na društvenim mrežama, što loše utječe na njihov psihofizički razvoj i stoga kroz program ”Super relax kids” na zabavan način i kroz igru i zabavu razvija tehnike fokusiranja, opuštanja, istezanja, disanja, korištenje pozitivnih afirmacija, vizualizacije i svjesne pažnje kroz koje djeca razvijaju kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju. Ove tehnike vrlo su djelotvorne kod poremećaja pažnje i hiperaktivnosti – rekla je voditeljica Svjetlana Dupan.

Također, kroz prakticiranje ”acro” sportam koji se temelji na grupnom vježbanju i formacijama tijela, uče ih odgovornosti prema sebi i drugima, timskom radu i ustrajnosti. Program se provodi pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

(www.icv.hr, adf; Udruga AUM Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content