Našice ponovno “Mali grad velikog srca”: Humanitarna manifestacija po 9. put privukla velik broj posjetitelja

Na našičkom gradskom trgu dr. Franje Tuđmana u petak je održana 9. humanitarna manifestacija “Mali grad velikog srca” u organizaciji udruge “Dar dobrote”. Ovoj hvalevrijednoj manifestaciji kojoj je cilj prikupljanje sredstava za potrebe Socijalne samoposluge Našice i izgradnju Centra dobrote, doprinijele su mnogobrojne udruge koje djeluju na našičkom području.

– Ovo je već sada tradicionalna manifestacija kojom humanitarnim gastro ponudom i glazbenim programom želimo osvijestiti građane da postoje oni koji su u potrebi u našem gradu te da na ovakav način podrže rad naše Socijalne samoposluge – rekao je predsjednik udruge “Dar dobrote” Robert Kresić. 

Generalni pokrovitelj manifestacije je grad Našice.

– Grad Našice je poklonio zemljište na kojemu bi se trebao graditi Centar dobrote koji bi bio banka hrane, odnosno centar za distribuciju hrane. Ovo je prikaz zajedništva kroz humanitarno djelovanje i ono što je najvažnije, a to je promoviranje volontiranja mladih kojem jako težimo. Sudjeluje 20-ak udruga, ne samo iz grada Našica, već i okolnih općina – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Tako su se posjetitelji tijekom cijele večeri na posebnom štandu mogli informirati oko svih detalja projekta “Centra dobrote” te ga podržati svojom donacijom.

Direktorica Turističke zajednice Ines Resler istaknula je kako se svake godine naziv “Mali grad velikog srca” iznova potvrđuje kao istinit.

– Kao i svake godine, manifestacija je okupila velik broj posjetitelja. Zahvaljujem Udruzi “Dar dobrote” na odličnoj organizaciji. Kao i uvijek, potporu Turističke zajednice naravno imaju i vjerujem da će se ovakvim radom ispuniti svi njihovi, ali i naši, humanitarni ciljevi. Našice su poznate po tome da svaku manifestaciju veliki broj udruga volonterski odrađuje i s time se ponosimo – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler. 

U sklopu manifestacije, danas (subota) održana je i “Petica za socku” odnosno utrka za djecu i odrasle. 

(www.icv.hr, mp, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content