Nije želio u izolaciju pa zarazio tasta koji je kasnije umro: DORH pokrenuo istragu

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je u petak donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 42-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je svjesno zarazio svog tasta koronom, nakon čega je tast preminuo u bolnici.

DORH navodi da muškarca istražuju zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi iz članka 192. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. istoga članka i članka 180. stavka 2. Kaznenog zakona, javlja Index.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest Covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta – piše u priopćenju DORH-a.

Nije se želio izolirati, tast bio bolestan

Sumnja se da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja svog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom.

Tast se uslijed te zaraze razbolio, zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. studenoga 2021., piše DORH.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content