Ovogodišnji pobjednik Željko Šebalj iz Kapinaca ujedno je i najstariji orač 16. natjecanja orača VPŽ, najmlađi je Filip Nađaković iz Lozana

Na dionici od Virovitice prema Podgorju, na poljoprivrednoj površini u vlasništvu Ivana Ključeca, danas (subota) je održano 16. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije. Svoje umijeće u oranju pokazalo je devet natjecatelja, pet u kategoriji plugova premetnjaka i četiri u kategoriji plugova ravnjaka. 

Prigodne nagrade i zahvalnice, već tradicionalno, uručene su i najmlađem, odnosno najstarijem oraču. Najmlađi natjecatelj ove godine bio je Filip Nađaković. Filipu je tek 16 godina i dolazi iz Lozana u općini Špišić Bukovica.

MG_0316

-Ovo mi je bilo prvo natjecanje koje nisam odradio baš onako kako sam planirao, ali prijavit ću se već iduće godine i nadam se ostvariti puno bolji plasman – rekao nam je Filip.

Najstariji natjecatelj bio je Željko Šebalj (63) iz mjesta Kapinci u općini Sopje, ujedno i pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka. Željko je obranio naslov iz 2019. godine, a svakako treba istaknuti da je 2014. godine bio i pobjednik državnog natjecanja u oranju i kao takav nastupio na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj te zauzeo 23. mjesto.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content