Počela Ljetna škola u osječkom ZOO vrtu: Učenje kroz zabavu i pripremu hrane za životinje

Osječki Zoološki vrt pred kraj školskih praznika, a početak nove školske godine, organizira Ljetnu školu za osnovnoškolce od 1. do 4. razreda. U njoj polaznici imaju priliku doznati nešto više o pojedinim životinjama i životinjskim vrstama

Već kroz prvu održanu radionicu mališani su naučili puno zanimljivih činjenica o merkatima i lemurima za koje su sami pripremili hranu, sjeckali svježe voće, suho voće, pravili ražnjiće i stavljali crviće u papirnate vrećice. Tako pripremljenu hranu merkatima i lemurima su nešto kasnije podijelili timaritelji, a gladne životinjice odmah su “prionule na posao” radoznalo gurajući glave u vrećice kako bi se počastile.

Nastavak radionice bio je nešto sasvim drugačiji jer su osnovnoškolci upoznati živi zoo svijet akvarija i terarija. Danas su na rasporedu medvjedi, pa slijedeći dan žirafe, fose, kornjače i invazivne vrste, a nakon toga majmuni, ptice, zebre, rakuni.

Ljetna škola Zoološkog vrta započela je u ponedjeljak, 22. kolovoza i trajat će do 2. rujna, a održava se svakog radnog dana u vremenu od 9 do 11 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna po danu. Rezervacija je obavezna na broj telefona 031/ 285 – 234.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content