Powerlifting klubu Virovitica Zahvalnica Grada Virovitice za ostvarene rezultate i doprinos razvoju dizačkih sportova

Powerlifting klub Virovitica, na policu uspjeha stavili su i Zahvalnicu Grada Virovitice za ostvarene rezultate i doprinos u razvoju dizačkih sportova. Osnovan je 2012. godine na inicijativu Danijela Škopeca koji je u to vrijeme nastupao na domaćim i međunarodnim natjecanjima u dizačkim sportovima.

Prvih godina pokrenuta su natjecanja – prvenstveno u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji – za koja se potrebna oprema posuđivala i iznajmljivala uglavnom od sličnih klubova s područja Republike Slovenije. Na samom početku nije bilo lako, ali s godinama, kada se vidjelo da u klub pristiže sve više članova-natjecatelja, kao i članova koji se žele rekreativno baviti dizačkim sportovima, rad kluba podigao se na višu razinu. Rezultat takvog rada je današnji vlastiti prostor s troje zaposlenika, voditeljicom dvorane, s profesionalnim i certificiranim spravama gdje sportaši treniraju, te klub u kojem djeluje više od 30 članova, kao i onih rekreativnih.

U klubu djeluje i nekoliko školovanih kadrova i licenciranih trenera te licenciranih nacionalnih i međunarodnih powerlifting sudaca.
Klub tijekom posljednjih nekoliko godina postiže zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a prošle godine djevojke su bile državne prvakinje u powerliftingu i bench pressu.

Pojedinačno najbolje klupske rezultate postiže Kristina Horvat iz Suhopolja koja se bavi sportom snage te je tijekom četiri sezone ostvarila zapažene rezultate. U posljednje tri godine ostvarila je plasman državne prvakinje powerliftinga. Stalna je članica hrvatske reprezentacije. Na međunarodnom natjecanju, u kategoriji Open 76 kilograma, u Švedskoj osvojila je zlatnu medalju i prva je žena u tom sportu koja je osvojila zlatnu medalju. Od rezultata potrebno je spomenuti i Balkanski kup na kojemu je osvojila srebrnu medalju.

U klubu djeluje i nekoliko perspektivnih juniorki od kojih se očekuje da će postići također zapažene rezultate kako u domaćim, tako i u međunarodnim natjecanjima.

Svakako je potrebno istaknuti da je na inicijativu kluba iz Virovitice osnovan i Powerlifting savez sa sjedištem u Virovitici, čiji su vodeći kadrovi iz Virovitice i koji su svojim radom i upornošću izborili da powerlifting sport postane olimpijski sport.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content