Profesori iz Španjolske, Italije, Poljske i Mađarske u sklopu Erasmus K2 projekta na prijemu kod gradonačelnika K. Kašube

Danas (ponedjeljak) je u našičkoj Gradskoj vijećnici upriličen prijem za profesore u sklopu Erasmus K2 projekta pod nazivom „Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden”. Profesore je primio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je tom prilikom istaknuo kako je ovo jedan od najboljih projekata od niza projekata Europske unije. 

– Ovo je drugi prijem u gradu Našicama i posebna mi je čast ispričati priču o gradu, da grad Našice ove godine slavi 793. rođendan i da je to grad koji ima svoju dugu povijest, kulturu i tradiciju. Ono što je najvažnije u nizu tih projekata Europske unije ovo je jedan od najboljih jer upravo predstavlja jedno zajedništvo koje nam je toliko važno u Europi. Dakle promocija našeg grada, ali i svih europskih država kojih mnogo prošlo kroz grad Našice samo u ovom projektu – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Kašuba. 

20220822 100720 1

Zadovoljstvo ovim projektom istaknuo je i ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak. 

– Neobično mi je drago da smo pri završetku jednog ERASMUS projekta koji nam zapravo pomaže da mi naše stručne kompetencije, pedagoške kompetencije razmjenjujemo s drugim školama u Europskoj uniji, da vidimo kakva su njihova pozitivna iskustva, koje su njihove prednosti koje mi možda možemo u našem radu unaprijediti. Osobito mi je drago što u školi imamo ljude koji su voljni voditi nove stvari, prilagoditi se novim okolnostima, razmjenjivati iskustva, primjere dobre prakse, a naravno i doprinijeti kulturološkoj razmjeni s onim dijelovima koje mi možemo pokazati kao Slavonija, kao Hrvatska – rekao je između ostaloga Ž. Filjak.

20220822 102050

Profesorica njemačkog i engleskog u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice Mirjana Rajić bila je voditeljica ovog projekta te je istaknula specifičnost ovog projekta. 

– Ovaj projekt je specifičan upravo zbog toga što je to prvi projekt u našem gradu u području općeg obrazovanja. Zbog toga je nama izuzetno drag i poseban. Mi smo u okviru ovog projekta ostvarili ukupno 25 mobilnosti učenika i nastavnika, a sudjelovalo je i 20-ak učenika te smo se jako dobro upoznali s njihovim školama, kolegama, njihovim načinom rada i života u njihovim školama, kao i njihovim gradovima – rekla je Rajić te istaknula kako su ovom prilikom Našice posjetili profesori iz Španjolske, Italije, Poljske i Mađarske.

(www.icv.hr, eš, žđl, Foto: E. Šubić)

20220822 100627

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content