Prošlog tjedna vozači obarali alkoholne rekorde: Policija u Pitomači zaustavila dvojicu mladića na biciklima, napuhali 3,07 i 1,81 promil

Prošlog tjedna na virovitičko-podravskim prometnicama obarali su se alkoholni rekordi. “Najbolji” rezultat imao je biciklist (45) u Španatu koji je u srijedu u 12:30 sati napuhao vrtoglavih 4,07 promila, a o kojem smo već pisali. Najveća koncentracija tijekom vikenda zabilježena je u Pitomači u nedjelju oko 23 sata. Ponovno je bila riječ o biciklistu. Naime, policija je zaustavila 27-godišnjaka jer je vozio bez reflektirajućeg prsluka krivudajući cestom. Napuhao je 3,07 promila. Zbog alkohola je “pao” i njegov 26-godišnji kolega, također na biciklu, kojeg su s njim zaustavili i alkotestirali. On je napuhao 1,81 promil.

Obojica mladića su uhićena i zadržana u prostorijama za zadržavanje u PP Pitomača, a protiv njih su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Virovitici zbog počinjenih prekršaja.

Osim ove dvojice biciklista, u policijskim postajama trijeznila su se i dva vozača osobnih automobila. Jedan zbog toga što je odbio alkotestiranje, a drugi 25-godišnjak je u Dinjevcu u subotu oko 17 sati napuhao 2,19 promila, što je ujedno i najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila za protekli tjedan.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 229 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su biciklistica i vozač osobnog automobila lako ozlijeđeni. Kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content