ROKOVO 2022. U virovitičkoj knjižnici predstavljeni radovi 35 polaznika Škole crtanja i slikanja Paleta

U organizaciji Umjetničke likovne organizacije danas (utorak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano otvorenje Godišnje izložbe slika Škole crtanja i slikanja Paleta. Na početku svečanosti sve je pozdravio domaćin, ravnatelj virovitičke knjižnice Robert Fritz koji je tom prilikom brojnim posjetiteljima čestitao današnji blagdan.

Na izložbi u povodu proslave Dana grada Virovitice – Rokova 2022., predstavljeni su izložbeni radovi 35 umjetnika, a organizator i voditelj izložbe je slikar Ivan Lovreković, Pitomačanin koji već dvije godine ovu školu vodi u Virovitici.

– Za otvaranje škole slikanja i crtanja u Virovitici odlučio sam se prije dvije godine i jako sam zadovoljan jer je interes jako velik i iznad svakog očekivanja. Mogu reći da u Virovitici ima jako puno djece i odraslih koji su izuzetno talentirani i izuzetno veliki zaljubljenici u likovnu umjetnost i izražavanje koji su jako napredovali. Danas vidimo te plodove njihovog rada kroz proteklu školsku godinu – rekao je I. Lovreković te pozvao sve da se priključe sljedećoj likovnoj grupi koja će započeti u rujnu.

viber_image_2022-08-16_23-15-30-314

Njihove edukacije održavaju se u Ulici Matije Gupca u Virovitici u prostorijama bivše vojarne (crvena zgrada) i svi su pozvani, istaknuo je Lovreković te potom podijelio Potvrde ovogodišnjim polaznicima i izlagačima. 

Ispred virovitičkog Likovnog kluba “Nikola Trick” umjetnike i posjetitelje pozdravila je Jasna Gojmerac, dugogodišnja članica koja je istaknula zadovoljstvo i sreću jer u Virovitici ima toliko mladih talenata te sve pozvala da se priključe njihovom Likovnom klubu.

Izložbu je otvorila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac koja je uz čestitke u povodu Dana grada puno sreće poželjela svim polaznicima i izlagačima. Istaknula je kako vjeruje da će se tradicija virovitičkog Likovnog kluba nastaviti još dugo godina zahvaljujući mladim nadama koje su se predstavile na ovoj izložbi.

(www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content