S pripremama za novu sezonu počeli rukometaši Viro Virovitice: Momčad vodi mladi trener s osloncem na domaće igrače

U večernjim satima u ponedjeljak, 8. kolovoza na legendarnom rukometnom stadionu TVIN-a, s pripremama za nove ligašku sezonu počeli su jedini virovitički prvoligaši – rukometaši Viro Virovitice.

Uz mladog trenera, dojučerašnjeg igrača Matka Crljenića, koji je proljetos preuzeo ‘kormilo’ seniorske momčadi, nazočan je bio i član klupske uprave i glavni operativac Matija Pavličević, koji je pozdravio sve okupljene igrače.

Na prvi trening došlo je 19 igrača, a nekolicina će se, zbog drugih obveza naknadno priključiti pripremama. Među igračima je bilo i nekoliko povratnika. Tu su mladi Noa Zečević i Matej Oršulić, a postoji ozbiljna mogućnost da se vrate i neki domaći igrači iz prvoligaških i premijerligaških sredina, čime bi klub imao respektabilan sastav, koji ne bi strahovao za ligašku sudbinu do posljednjeg kola ili čak i duže, kako je je bilo u protekloj sezoni.

IMG_2899

Nakon početnih uputa igrači su odmah izašli na teren i prionuli treningu. U klubu se u novoj sezoni žele osloniti na igrački kadar koji je ponikao u virovitičkoj školi rukometa. Uvjereni su da će imati igrački kadar koji će svojom kvalitetom uspjeti izboriti prvoligaški status i u idućim sezonama.

Trener Matko Crljenić proljetos se pokazao kao odlično osvježenje, te će nastaviti voditi momčad i u novoj sezoni.

-Planiramo imati treninge dva puta dnevno, u prijepodnevnim satima u teretani, a popodne, u početku priprema na vanjskim terenima, a od sredine mjeseca u dvorani. Do početka natjecanja imamo dogovoreno i osam pripremnih utakmica – pojasnio nam je Crljenić, koji se studiozno prihvatio nove dužnosti.

IMG_2882

U radu će mu pomagati Ivan Vrbančić, koji je već prošle sezone, uz igranje u seniorskoj momčadi, bio uključen u rad klupske škole rukometa.

Prvu pripremnu utakmicu rukometaši Viro Virovitice odigrat će u subotu, 20. kolovoza, kada će ugostiti drugu momčad premijerligaša Osijeka.

Idućih dana očekuje se priključenje dvojice igrača iz Kanade, koji su odlučili doći u Viroviticu, kako bi igrački napredovali, jer u Kanadi je rukomet još “u povojima”.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content