SPORTSKI VREMEPLOV Resler, Štefanec, Rajhert, Giba i Vujičić u sastavu hrvatske reprezentacije osvojili broncu na Europskom prvenstvu u malom nogometu za amatere

Iz arhive Virovitičkog lista:

Osim što je u Poljskoj i Ukrajini odigrano Europsko nogometno prvenstvo, u Poljskoj je odigrano i Europsko prvenstvo u malom nogometu za amatere na umjetnoj travi na kojemu je nastupila i malonogometna reprezentacija Hrvatske.

U prosincu prošle godine taj je turnir odigran u Hrvatskoj, odnosno u Virovitici. S obzirom na to da je naša reprezentacija osvojila prvo mjesto, stekla je pravo sudjelovati na završnici u Poljskoj, u Bydgoszcsu.

U hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji igralo je pet Virovitičana i četiri Zagrepčana – Filip Resler, Lovro Štefanec, Davor Rajhert, Renato Giba, Matej Vujičić, Karlo Šporer, Dominik Koljaja, Robert Marić i Nikola Buzadžić.

Turnir je najprije igran u dvije skupine. U skupini A igrali su Bugari, Makedonci, Grci A, Hrvati i Irci, a skupinu B činili su Litva, Srbija, Grčka B, Bosna i Poljska.

Hrvatska je svoju skupinu prošla kao trećeplasirana ekipa, u nastavku turnira igrala je protiv Grčke B i pobijedila 3:0, što joj je donijelo polufinale s Bugarima. Igrajući po kiši i teškim uvjetima Bugari su imali više sreće u samoj završnici susreta, te su početno vodstvo Hrvatske na kraju preokrenuli u svoju pobjedu.

U utakmici za treće mjesto Hrvatska je pobijedila ekipu Srbije s 3:0, a u finalu su slavili Bugari s istim rezultatom protiv ekipe Grčke A.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Karlo Šporer, a najboljim strijelcem proglašen je Dominik Koljaja.

(Virovitički list, 12. srpnja 2012. godine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content