Tijekom vikenda policija evidentirala 202 prekršaja: Pao s bicikla dok je vozio “pod gasom”, zadobio lakše ozljede

Od 19. do 21. kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 23 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i tri vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

U navedenom vremenu, osim alkohola, evidentirana su još 202 prekršaja, od kojih 105 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom i 62 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, 21. kolovoza, u 2 sata u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 26-godišnji biciklist iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,59 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 19. kolovoza, u 1.15 sati u Đakovu je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 46-godišnja vozačica iz Vrpolja. Evidentirana joj je koncentracija od 1,44 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Na triježnjenju je završio i 23-godišnji vozač osobnog automobile iz Čepina kojemu je evidentirana koncentracija od 1,91 promila alkohola u krvi, a pomalo bizarnu nesreću izazvao je u Osijeku 67-godišnji vozač bicikla koji je zbog neprilagođene brzine pao s bicikla i zadobio lakše tjelesne ozljede. Evidentirana mu je koncentracija od 1,36 promila alkohola u krvi.

U 20 sati u Čepinskim Martincima dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Vozač osobnog automobila, 66-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 20.45 sati na županijskoj cesti broj 4042 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnjak iz Vardarca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content