U četvrtak, 25. kolovoza, 26. izložba vina slatinskog kraja na temu “Slatko-slađe

Udruga vinogradara i vinara „Slatinsko vinogorje“ uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice grada u četvrtak, 25. kolovoza, od 18 sati u restoranu “Stari podrum” održava 26. izložbu vina slatinskog kraja na temu “Slatko-slađe”.

Da slatinski vinogradari i vinari imaju dugu tradiciju bavljenja ovom gospodarskom granom, dovoljno govori podatak da se ova izložba održava već 26. put. Duga povijest vinogradarstva i vinarstva u Slatini datira još od srednjeg vijeka, a dolaskom vlastelinskih obitelji na ovo područje izgradila se infrastruktura i unaprijedila tehnologija, o čemu će više reći kustos Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić u okviru zanimljivog popularnog predavanja o povijesti slatinskog vinogorja.

Ova enološka manifestacija koju će stručno voditi enologinja Ivana Nemet uz umijeće nagrađivane slastičarke Sandre Jadek poprimit će i gastro notu budući da će se nagrađivana vina sljubljivati s njezinim slatkim zalogajima.

– Prođimo mirisima, bojama i okusima Slatine kroz priču slatinskog vinogorja i vina naših vrijednih vinogradara – poručuju organizatori.

(www.icv.hr, adf, TZGS)

plakat e1661168339803

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content