U Osijeku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i 27. obljetnica VRO Oluja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata Osječko-baranjske županije na osječkom Trgu slobode 5. kolovoza 2022. godine obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Izaslanik Osječko-baranjske županije i saborski zastupnik Goran Ivanović zajedno s predstavnicima Grada Osijeka, Hrvatske vojske i policije te predstavnicima braniteljskih udruga odao je počast svima koji su dali svoj život u obrani Domovine. Blagoslov za sve poginule hrvatske branitelje izrekao je vojni kapelan, velečasni Josip Kešinović. Cvijeće je položeno i pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

– Svim građanima Osječko-baranjske županije, u ime župana Ivana Anušića i svoje osobno, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovo je jedan od najslavnijih dana novije hrvatske povijesti koji je označio konačnu pobjedu u Domovinskom ratu, a prethodio je mirnoj reintegraciji Podunavlja kojim je Hrvatska ostvarila teritorijalnu cjelovitost – kazao je Goran Ivanović. Ovo je dan kada slavimo veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu prisjećajući se svih onih koji su dali najveću žrtvu za domovinu, svoj život.

Nakon mise u Kapucinskojj crkvi u Osijeku, program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja nastavio se na prostoru Streljane Pampas sportskim igrama i druženjem hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

(obz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content