Udruga umirovljenika općine Čačinci kroz studijski izlet upoznala Virovitičko-podravsku županiju

Udruga umirovljenika Čačinci javila se na javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku u 2022. godini u sklopu kojeg im je prošao projekt „Studijski izlet – Upoznajmo našu županiju“ – Dravska priča i Geo info centar Voćin “. Putem ovog projekta grupa čačinačkih umirovljenika posjetila je Posjetiteljski centar „Dravska priča“ koji se nalazi u bivšem ljetnikovcu grofa Draškovića, u malom slavonskom mjestu Noskovci, u općini Čađavica.

– Uživali smo u prostorima koji su tematski uređeni, kao i multimedijskim sadržajima, a u sklopu posjeta i educirani smo o prirodnim vrijednostima ovog podneblja. Nakon Noskovaca pauzu za ručak iskoristili smo u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru “EpIcentar Sequoia Slatina” odnosno nedavno otvorenom restoranu, a nakon toga posjetili smo Geo-info centar Voćin vodeći regionalni multimedijski centar koji na najsuvremeniji način, uz pomoć 6D kino dvorane, u 15 minuta omogućuje putovanje kroz život Papuka od 20. stoljeća pa sve trenutka stvaranja planeta Zemlje. Prije odlaska kući zastali smo posjetiti Baziliku gospe Voćinske i Park šumu Jankovac – poručili su iz Udruge umirovljenika Čačinci, koju čine osobe treće životne dobi s područja općine koji kroz svoj kontinuirani rad žele postići unapređenje socijalne infrastrukture za starije i nemoćne osobe.

Cilj udruge je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju prijateljstva među članovima udruge, radu na poboljšanju životnih uvjeta umirovljenika, prijateljstva i međusobnog razumijevanja, tolerancije i odgovornosti svih članova udruge što se potvrdilo i u sklopu ovog projekta i putovanja.

(www.icv.hr, vg)

IMG 9150
Foto: dravska-prica.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content