Udruga žena Dinjevac i HFD „Sesvečice“ nastupile na XII. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Rimini Fest“ u Italiji

U još jednoj suradnji između Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, Udruga žena Dinjevac i Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice“ Podravske Sesvete od 4. do 9. kolovoza boravili su u Riminiju (Italija) gdje su nastupili na XII. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Rimini Fest“.

Svoje udruge, mjesta, županije i Republiku Hrvatsku predstavili su spletom podravskih pjesama, plesova i polki, te time promovirali kulturu i tradicijske običaje podravskog kraja. Na samom festivalu sudjelovao je šest društava iz Rumunjske, Poljske te Bosne i Hercegovine pa su tako imali priliku steći nova poznanstva i prijateljstva.

– Nakon dvije godine pandemije uspjeli smo otputovati na još jedan internacionalni festival folklora. Ovoga puta naša destinacija je bila Rimini, Italija. Bila nam je iznimna čast i ponosni smo što smo predstavili našu domovinu te time pokazali svo bogatstvo tradicije i narodnih običaja naše lijepe Podravine. Još jedno prekrasno iskustvo je iza nas, a naravno punim plućima nastavljamo tako i dalje – poručuju iz ovih društava.

(www.icv.hr, ib, Foto: HFD „Sesvečice“, Udruga žena Dinjevac)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content