Sadržaj za sve generacije: 14. Burza malih vlakova i autića privukla velik broj posjetitelja

Više od 20 štandova, vlakovi, tenkovi, auti, “legići”, igračke, odjeća… Sve to, i još više, posjetitelji su mogli vidjeti danas (subota) na 14. Burzi malih vlakova i autića koja se održala na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Ugodno jesensko prijepodne na šetnicu je izmamilo mnoštvo posjetitelja koji su, najčešće u društvu svojih najmlađih, išli od štanda do štanda i upijali sadržaj svakog od njih.

– Danas smo na sajmu imali zaista svega. Osim utrke autića na daljinsko upravljanje, imali smo vlakove, autiće… Došli su nam gosti iz Slovenije koji rade modele vlakova u većem mjerilu, a između ostalih, bio je tu i Klub Kockica koji je došao s velikim Lego setom Bitke za Helm’s Deep iz Gospodara prstenova. Imali smo izlagače iz Osijeka, Zagreba, Križevaca, Vinkovaca, zaista od svuda– otkrio nam je Goran Denac, predsjednik Udruge “Oto Horvat” koja je i organizator događaja, te je dodao kako je ove godine izložba imala i dva noviteta.

MG_0088

– Nedavno smo bili na jednom festivalu igračaka i malo sam bio razočaran što su se samo mogle kupiti nove igračke, jer sam se sjetio koliko mi doma imamo igračaka. Pomislio sam da bi možda bilo dobro da roditelji imaju priliku “riješiti” se nekih igračaka koje su djeca prerasla– objasnio je jedan od noviteta, odnosno štandove na kojima su se poklanjale i prodavale korištene dječje igračke, a koje su roditelji s djecom obilazili u velikom broju.

Drugi od noviteta je bila i revija odjeće s potpisom Vibela Design, modnog branda iz Bestovja, koji spaja vintage i retro estetiku s modernim vremenom.

– Dizajnerica Ivana Filipović je supruga jednog od naših izlagača koji izlaže tenkove u većem mjerilu. Rekla je da joj je šteta da provede dan sjedeći i gledajući te je odlučila održati reviju. Za nošenje revije se prijavilo dvadesetak djevojaka te majki i kćeri, koje su za podršku obnove naše parne lokomotive napravile par fotografija s njom– zaključio je G. Denac.

Četrnaestu po redu Burzu malih vlakova i autića otvorio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji nije krio svoje oduševljenje događajem i njegovim sadržajem.

autici 2

– Sve stvari koje danas vidite ovdje su prije svega igra i znanje. Najbolji način na koji možete prenijeti svoje znanje te njega i igru objediniti je ovaj način. Kroz vlakove, autiće i igračke, kao i kroz igranje i nagrade. Osim što pozdravljam djecu, čestitam i roditeljima što potiču svoju djecu, kao i izlagačima i organizatorima koji su danas bili ovdje– zaključio je gradonačelnik, nakon čega je sva pažnja bila usmjerena na 6. Grand prix Virovitica, odnosno utrku autića na daljinsko upravljanje.

Utrka, za koju je postavljen i poligon, bila je organizirana u četiri kategorije: djeca od 5 do 9 godina, djeca od 10 do 14 godina, djeca i odrasli od 15 i više godina te tate protiv mama, a kao posebna kategorija bilo je i natjecanje između učenika osnovnih škola. Najspretnijim pojedincima dodijeljene su i prigodne diplome i medalje. Nakon utrke i sajma svi zainteresirani imali su prilike posjetiti izložbu malih vlakova na Željezničkom kolodvoru Virovitica, a kako je bilo na 14. Burzi malih vlakova i autića pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content