2. ŽNL Abdelrahman Fawzy zaustavio trogodišnji niz Aršanja bez domaćeg poraza, Tomislav Filipović peterostruki strijelac protiv Dinjevčana: Zdenko Lončarek novim ‘hattrickom’ vratio Standard na pobjedničke staze

Najuvjerljiviju pobjedu 4. kola skupine Istok ostvario je Zrinski iz Nove Bukovice koji je na svom terenu deklasirao Krčevinu s visokih 14:0. Najefikasniji igrač na terenu bio je Antonio Prpić koji je pet puta matirao gostujućeg vratara, Danijel Podmanicki tri se puta upisao u listu strijelaca, po dva zgoditka postigli su Ivan Marinković i Tomy Znika, a jednog je dodao Renato Matota. Preostali pogodak bio je autogol vratara Žarka Gvozdića. Dodajmo kako je Krčevina od 64. minute igrala s igračem manje, budući da je igru zbog ozljede napustio Bernard Sraka.

U jedinoj subotnjoj utakmici Plavi su uvjerljivo slavili protiv čađavačke Mladosti. Domaću momčad u prednost je doveo Antun Stupar nakon tri minute igre, Gabrijel Palčić povisio je na 2:0 u 15. minuti, dok je treći pogodak Plavih u prvom poluvremenu postigao Dominik Kralj. Isti igrač postigao je i četvrti domaći pogodak, a utakmicu je svojim golom zaključio Krunoslav Klepač.

Na pobjedničke staze vratio se Standard iz Nove Šarovke koji je slavio u Bakiću protiv Mladosti. Trostruki strijelac za goste bio je Zdenko Lončarek, na 3:1 smanjio je Andrej Horvat, dok je preostala dva zgoditka za Standard do kraja susreta postigao Kristian Kokorić.

Zanimljivu utakmicu gledatelji su mogli vidjeti u Grabiću gdje su gostovale Ćeralije. Tomislav Tunić doveo je goste u prednost u 4. minuti, a samo minutu kasnije stvari na početak vraća Alen Alilović. Željko Vuk poentirao je za prvu prednost Grabića u 17. minuti, utakmicu u egal vraća Mateo Gusić devet minuta kasnije, dok se za prednost domaće momčadi na poluvremenu pobrinuo Boris Zagorac. Treće izjednačenje stiglo je u 67. minuti kada je za 3:3 pogodio Dario Jozić, a pobjedu Grabiću osigurao je Ivan Medved dvije minute prije kraja. Domaća momčad igrala je s igračem manje od 65. minute budući da je isključen Darko Barišić, dok je kod Ćeralija ‘pocrvenio’ predstavnik kluba Toni Jozić u 15. minuti.

Do jučer stopostotni josipovački Dinamo ubilježio je prvi ovosezonski remi. Nakon što je prvo poluvreme završeno bez pogodaka, Munja je nakon sat vremena igre povela na svom terenu zgoditkom Petra Majetića. Tri boda domaćini su imali u džepu sve do posljednjih pet minuta kada je za konačnih 1:1 poentirao Željko Lukanić.

Rezultati 4. kola: Zrinski (NB) – Krčevina (ČL) 14:0, Plavi (JP) – Mladost 1930. (Č) 5:0, Mladost (B) – Standard (NŠ) 1:5, Grabić – Ćeralije 4:3, Munja (VR) – Dinamo (J) 1:1

Tablica 2. ZNL Istok 5

Derbi petog kola 2. županijske nogometne lige Zapad odigran je protekle subote u Sedlarici. Snage su odmjerili do ovog kola trećeplasirani Aršanj i drugoplasirani Sveti Đurađ. U tvrdoj utakmici obje momčadi su imale svoje prilike za zgoditke. Domaćin, koji je imao terensku inicijativu, pogodio je okvir gostujućih vrata, ali mrežu nije uspio pogoditi jer je gostujući vratar Vedran Botić na nekoliko domaćih pokušaja odgovorio pravovremenim intervencijama. Jedini pogodak u ovom susretu postigao je gostujući internacionalac iz Egipta Youssef Ali Abdelrahman Fawzy u 58. minuti susreta. Gostujući nogometaši tako su prekinuli lijepu tradiciju Aršanja koji je posljednji domaći poraz doživio u rujnu 2019. godine.

Croatia iz Grabrovnice došla je do uvjerljive i pomalo neočekivane 8:0 pobjede na gostovanju u virovitičkom prigradskom naselju Podgorju. Već u drugoj minuti gosti su poveli zgoditkom Josipa Milakovića. Do odmora još je tri puta lopta bila u domaćoj mreži. Prvo je svoju mrežu pogodio domaći igrač Nikola Barčanac, a strijelci za goste su još bili Matija Pavić iz igre i Andreo Dergez s bijele točke. Zbog nasrtaja na suparničkog igrača u 55. minuti isključen je igrač Podgorja Nikola Barčanac. Gosti koriste brojčanu nadmoć i postižu još četiri zgoditka. Strijelci u drugom dijelu bili su Matija Pavić, Neven Janči, Maro Hegediš i Vinko Martinčević.

U Terezinom Polju oslabljena momčad Mladosti iz Vukosavljevice pobijedila je domaću Dravu s minimalnih 1:0. Jedini zgoditak postigao je Josip Kolovica četiri minute prije kraja utakmice.

Vodeći Sokol iz Milanovca nije imao većih problema na gostovanju u Gradini. Prvi zgoditak za lidera postigao je Dorian Uzelac u 25. minuti s bijele točke. Osam minuta kasnije sudac Dražen Kokorić po drugi puta pokazao je na najstrožu kaznu. Ponovno je loptu namjestio Uzelac, ali ga je ovog puta nadmudrio domaći vratar Dario Sitar. Pitanje pobjednika u posljednjih deset minuta riješio je s dva zgoditka Ante Mikulić. Prvog je postigao u 80. minuti iz igre, a drugog u 85. minuti iz kaznenog udarca. Gosti su imali još nekoliko sjajnih prilika, a najbolji pokušaj bio je onaj Ivana Biondića kad se zatresla domaća vratnica. U domaćim redovima najbolju je šansu propustio Zvonimir Juhas, čiji je pokušaj nakon povratne lopte ukrotio gostujući vratar Kristijan Dumenčić.

Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice došla je do uvjerljive 7:0 pobjede na gostovanju u Turnašici. Izuzetno raspoložen bio je mladi Michael Zorić, koji je postigao četiri pogotka, dok je preostala tri postigao iskusni Stipo Djak.

U Kladarama su igrali Podravec iz Dinjevca i virovitički No Limit TVIN. Prvo ime gostujuće mlade momčadi bio je najiskusniji igrač, ujedno i trener, Tomislav Filipović, koji je postigao svih pet zgoditaka. Prvi je postigao već pri izvođenju početnog udarca s centra u trećoj sekundi utakmice iznenadivši domaćeg vratara Patrika Pankasza. Zgoditke za Podravec postigli su David Blatarić i Niko Groznica. Posljednje četiri minute Poravec je igrao s deset igrača, jer je Ivan Rastovski morao napustiti teren zbog dva žuta kartona. Oba puta požutio je zbog nesportskog ponašanja.

Rezultati 5. kola: Aršanj Sedlarica – Sveti Đurađ 0:1, Podgorje – Croatia Grabrovnica 0:8, Drava Terezino Polje – Mladost Vukosavljevica 0:1, Gradina – Sokol Milanovac 0:3, Turnašica – Bilogora 1947. Špišić Bukovica 0:7, Podravec Dinjevac – No Limit TVIN 2:5

Tablica 2. ZNL Zapad 5

(www.icv.hr, mra, mš, foto: L. Ladović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content