Akcija HCK-a: Pomoći će potrebitima sredstvima za ogrijev, potrebno iskazati interes

Hrvatski Crveni križ najavio je kako će započeti s aktivnostima prikupljanja sredstava kojima će se nastojati osigurati drva za ogrjev starijim osobama od 65 godina, kako bi pomogao onima koji će zbog vala poskupljenja imati povećan rizik od energetskog siromaštva.

HCK je uputio dopis svim gradskim društvima na području RH da do utorka, 13. rujna, na područjima svoga djelovanja, otkriju potrebe za ovom vrstom pomoći. Ona će obuhvatiti pomoć u vidu sredstava za drva za ogrjev starijima od 65 godina, a koji žive u samačkom ili dvočlanom staračkom domaćinstvu i sami si ne mogu osigurati drva za ogrjev za ovu zimu.

U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica (koje djeluje na području grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica), napominju kako se pomoć odnosi na one korisnike koji nisu obuhvaćeni pravom na zajamčenu minimalnu naknadu.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica informacije o korisnicima na terenu koji ulaze u kriterije za ostvarivanje ove vrste pomoći skupljat će do utorka, 13. rujna do 12 sati.

Svi koji žive sami, u dvočlanom domaćinstvu, nisu korisnici zajamčene minimalne naknade i stariji su od 65 godina, a mjesečna primanja im ne prelaze 2000 kuna za samce i 3500 kuna za dvočlano kućanstvo mogu se javiti na telefon: 033 729 459 ili na mail adresu: [email protected]. (www.icv.hr) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content