Češka beseda Virovitica glazbeno-scenskim i literarnim programom obilježila Europski dan jezika

Češka beseda Virovitica jučer je (subota) organizirala glazbeno-scenski i literarni program u povodu tradicionalnog obilježavanja Europskog dana jezika. Program je održan u Češkom domu u Virovitici gdje su se uz domaćine, zbor Češke besede, svojim nastupima predstavili učenici 8. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina koji su prošle godine započeli s radionicom češkog jezika, kao i Udruga Mađara Virovitičko-podravske županije, zajedno sa svojim najmlađima koji su recitirali pjesmicu na mađarskom jeziku. Tako je po 16. put u organizaciji virovitičke Češke besede obilježen Europski dan jezika.

– Naša Udruga, osim Čeha okuplja i članove drugih nacionalnosti tako da osim češkog jezika i kulture kroz multinacionalne programe nastojimo popularizirati razne kulture. Naime, poznavanje jezika je nasušna potreba jer koliko jezika znaš toliko si puta čovjek. Mislim da je to dobro i edukativno i za djecu, primjećujem i u školi da su jako zainteresirani pa su tako moji učenici iz Slatine prvi puta javno nastupili s igrokazom “Šeširići” – istaknula je predsjednica Češke besede Virovitica Jasna Berger. 

Obilježavanje Europskog dana jezika u Češkoj besedi nastavlja se i u ponedjeljak, 26. rujna, kada će se održati i radionice češkog jezika. 

(www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content