CRO Race kreće u utorak, 27. rujna iz Osijeka, prva etapa prolazi i Virovitičko-podravskom županijom

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada te u Hrvatsku dovesti rekordan broj UCI WorldTeam timova – čak osam ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Najveći broj WorldTeam timova dosad

Astana Qazaqstan Team, Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Israel – Premier Tech, Jumbo-Visma, Movistar Team, Team BikeExchange-Jayco i Trek-Segafredo osam je WorldTeam timova koje su potvrdile dolazak na ovogodišnje izdanje CRO Racea. Uz njih je planiran dolazak i osam UCI ProTeam te četiriju UCI Continental timova pa će ljubitelji biciklizma moći uživati u nastupu ukupno dvadeset timova koji će s hrvatskih cesta putem prijenosa uživo i snimki u cijeli svijet odaslati najljepšu razglednicu Hrvatske.

Podrška pokrovitelja i sponzora

Start prve etape već je potvrđen te će Osijeku ponovno pripasti čast da bude prvi grad domaćin, prolazit će i Virovitičko-podravskom županijom, a kao i dosad završit će u Zagrebu. Organizatori utrke na čelu s proslavljenim hrvatskim biciklistom Vladimirom Miholjevićem još uvijek dogovaraju detalje oko potvrda preostalih gradova domaćina etapa te uključivanja pokrovitelja i sponzora.

crorace vpz 2022

“Drago mi je da i ove godine pomičemo ljestvicu kvalitete CRO Racea dovođenjem čak osam UCI World timova, čime ponovno potvrđujemo ozbiljnost naših namjera da CRO Race nastavimo pozicionirati kao jedno od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Uostalom, sa šest etapa u 6 dana duljine preko 1.000 kilometara već smo najveća hrvatska sportska manifestacija. CRO Race zaista ima sve preduvjete da u Hrvatskoj bude tretiran kao projekt od iznimnog značaja i jedan je od nekoliko istaknutih događanja važnih za promociju Hrvatske u svijetu pa vjerujemo da će i ovogodišnje izdanje biti prepoznato na najvišim razinama. Neizmjerno smo zahvalni onim partnerima i pokroviteljima koji su već potvrdili da će i ove godine biti uz nas u organizaciji projekta, a još uvijek radimo na zatvaranju cijele financijske i organizacijske konstrukcije. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer nas po svim pokazateljima čeka najbolje izdanje utrke dosad”istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sport Events koja stoji iza organizacije svih šest dosadašnjih izdanja utrke CRO Race.

Značaj utrke za turizam, gospodarstvo i promociju i ove su godine tako prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Hrvatska elektroprivreda, koji projekt podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez i mnogi drugi partneri i sponzori. CRO Race jedinstven je projekt jer nijedno sportsko događanje ne pretvara cijelu Hrvatsku u sportsku arenu, dok se kadrovi gradova, kulturne baštine i iskonskih prirodnih ljepota emitiraju se u svim dijelovima svijeta, a upravo to je posebnost biciklizma koji osim sportskih uzbuđenja ima kapacitet pokazati i dati više od toga.

crorace raspored vpz 2022

Prijenos uživo diljem svijeta

Utrku će i ove godine prenositi Hrvatska televizija, a slike najljepših hrvatskih predjela, od Slavonije i središnje Hrvatske do Istre, Like i Dalmacije, obići će 190 država Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije u prijenosu i snimkama na Eurosportu te zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. Prošlu je utrku, primjerice, HRT prenosio svakodnevno s ukupno dvanaest sati prijenosa uživo, popratnim uvodnim emisijama i sažecima, a na Eurosportovim kanalima 1 i 2 emitirano je više od devetnaest sati prijenosa, snimki ili repriza utrke. Među broadcasterima koji su prošle godine utrku prenosili uživo uz Eurosport se isticao i L’Equipe, najveći sportski kanal u Francuskoj, australski SBS koji inače prenosi i Tour de France te španjolski Esport3 te Claro Sport koji na području Latinske Amerike prenosi i Olimpijske igre.

CRO Race u društvu velikih biciklističkih utrka

Čak devet od ukupno 22 tima koji trenutno nastupaju na Tour de Franceu nastupit će i na CRO Raceu. Na Tour de Franceu sudjeluje i Vladimir Miholjević kao performance director tima Bahrain Victorious te svoje bogato iskustvo i znanje, koje je stekao i kao sportaš i kao menadžer na velikim svjetskim utrkama, dijeli u organizaciji utrke u Hrvatskoj kako bi sve bilo na najvišoj mogućoj razini.

Osim što podrazumijeva vrhunsku organizaciju na terenu i vožnju najljepšim hrvatskim predjelima, CRO Race bicikliste iz cijelog svijeta privlači i iz razloga što im daje priliku da na kraju sezone osvoje važne bodove u svjetskom poretku i što kvalitetnije okončaju sezonu.

Kids CRO Race za sve buduće generacije biciklista

I ove će godine biti organiziran Kids CRO Race, utrka za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima koja se provodi u suradnji sa školama s ciljem poticanja mlađih generacija na sport i rekreaciju. Mladi će se natjecati u Osijeku kao gradu starta prve etape te u gradovima ciljevima ostalih pet etapa, a ukupni će pobjednik biti proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu. (www.crorace.com, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content