DERBI POLUSEZONE Mogu li Pitomačani na neutralnom travnjaku konačno ‘presuditi’ Cvetkovčanima? Presečan: Spremni smo, idemo hrabro i na pobjedu!

Drugoplasiranu Pitomaču u Legradu neće ugostiti tamošnji četvrtoligaš Graničar, već jedina ligaška momčad koja dosad ima stopostotan učinak, a to je Tehničar iz Cvetkovca.

Cvetkovčani svoj travnjak čuvaju i ‘glancaju’ za Marka Livaju i ‘društvo’. Riječ je o susretu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa koji se igra u srijedu, 12. listopada, kada će u Cvetkovcu gostovati splitski Hajduk, ali vratimo se derbiju šestog kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Tehničar i Pitomača veliki su rivali, a već drugu sezonu zaredom glavni su favoriti za naslov prvaka. Nastavak je ovo bitke iz prošle sezone, kada je momčad tadašnjeg trenera Romana Sovića bila za nijansu uspješnija i ‘okitila’ se naslovom, kao i titulom Županijskog kupa KKŽ. U novu sezonu Cvetkovčani su ušli s nekoliko novih pojačanja, a jedno od najopasnijih je definitivno ‘majstor’ nogometa Hrvoje Bači, ujedno i vodeći topnik lige sa sedam pogodaka.

S druge strane, Pitomačani, koji za Tehničarom zaostaju tri boda, imaju svoje ‘adute’ i s kompletnim sastavom putuju u Legrad.

– Svaki bod je bitan, a s obzirom da smo tri boda u zaostatku, ova nam je utakmica izuzetno važna. Iako igramo u Legradu na neutralnom terenu, smatram da to i nije neka prednost. Kad igraš protiv takve ekipe, nije bitno gdje se igra, oni su opasni na svakom travnjaku. Ne idemo s bijelom zastavom već naprotiv, idemo se boriti za sva tri boda. Dužni smo sami sebi za onaj poraz u Cvetkovcu prošle sezone. Moji dečki su spremni, očekujem tvrdu utakmicu, ali idemo hrabro. Rivali smo, izuzetno ih poštujem, ali ponavljam, zanima nas kao i uvijek samo pobjeda i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – optimističan je pitomački trener Ivan Presečan.

Napadači gostujuće momčadi dat će sve od sebe kako bi pokvarili statistiku čvrste obrane Cvetkovčana koja je u pet susreta primila samo dva pogotka. Najbolji gostujući strijelci Valentino Paradinović, Ivan Kovačec i Nikola Plavšić dosad su postigli devet pogodaka, svaki po tri. Ostaje nam za vidjeti tko će biti ‘najraspoloženiji’ u subotnjem derbiju…

Susret je na rasporedu ove subote, 1. listopada, s početkom u 16 sati. Glavni sudac je Dražen Fejer, pomoćnici Slavko Miklečić i Božidar Biljan, a ulogu delegata će obnašati Dragan Trupina.

4. NL BJ-KC-VT, 6. kolo: Subota, 1. listopada, u 16 h

Garić (G) – Graničar (L)
Bilogora ’91 (GP) – Voćin
Čazma – Mladost (KP)
Suhopolje – Dinamo (P)
Mladost (M) – Borac (I)
Tehničar (C) – Pitomača

4. NL BJ-KC-VT, 6. kolo: Nedjelja, 2. listopada, u 16 h

Ferdinandovac – Slatina

Tablica 4. NL BJ KC VT 3

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content