Do kraja godine u planu rekonstrukcija Masarykove, nastavka Mlinske prema Šarenim mostovima te nogostup u Gupčevoj

Aktualni sat 13. sjednice virovitičkog Gradskog vijeća bio je u znaku rasprave o poskupljenja energenata i potrebnim mjerama štednje. U tom smjeru, vijećnici su postavili pitanje o projektima koji se planiraju provesti unatoč štednji.

– Grad Virovitica ove će godine krenuti s realizacijom onih projekata za koje je ostvareno sufinanciranje. Svi budući projekti ovise o natječajima koji će se raspisati te postotku sufinanciranja. Zato molim sve da građane za strpljenje jer sada je najvažnije da prođe ova zima da i da naše institucije, a naročito djeca ne osjete posljedice energetske krize – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Projekti koji će ove godine krenuti u realizaciju, odnosno za koje je ostvareno sufinanciranje su: rekonstrukcija Masarykove ulice (550.000 kuna), rekonstrukcija nastavka Mlinske ulice prema Šarenim mostovima (1.000.000 kuna) te nogostup u ulici Matije Gupca.

Za realizaciju u 2023. godini predviđeni su projekti za koje ove godine nije ostvareno sufinanciranje. Radi se o uređenju ulice Kralja Petra Krešimira, radovima na nogostupu u Ulici Ivana Kapistrana, radovi na modernizaciji Ulice Jana Vlašimskog, Ivana Zajca 2. odvojak, Jože Jurišića i Vinogradskog puta u Milanovcu. Uz navedeno, uređenje parkirališta oko Mjesnog doma u Milanovcu i izgradnja sportskog igrališta u Rezovcu koji su Gradu Virovitici odobreni na natječaju LAG-a, također su u planu u 2023. godini.

(www.icv.hr, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content