DVD Lila održao početnu konferenciju za hvalevrijedan projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici”

U utorak je u našičkom prigradskom naselju Lili održana početna konferencija za projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici” koju provodi mjesni DVD. Nazočili su joj gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i dogradonačelnik Našica Hrvoje Šimić, direktorica Turističke zajednice Ines Resler, kao i brojni predstavnici DVD-ova, među kojima predsjednik JVP Našice i Vatrogasne zajednice Našica Danijel Matković, zapovjednik vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec.

Na samom početku, sve nazočne je pozdravio jedan od voditelja projekta Dorijan Lamot koji je rekao kako su više puta aplicirali za ovaj projekt, ali ovaj put su i uspjeli.

– Projekt „Vatrogasci u zajednici“ sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije iz fonda Europske snage solidarnosti Europske unije i iznosi 6.000 eura. Bavimo se edukacijom mladih kako bi se zainteresirali za vatrogastvo i nastavili raditi u našoj udruzi, također ćemo se baviti i planiranjem slobodnog vremena u našem malom mjestu, a surađivat ćemo i s našim lokalnim udrugama u selu pa smo dio sredstava namijenili njima kako bi pomogli našoj zajednici – rekao je Lamot i dodao kako se projekt odnosi na Lilu, no imaju mogućnost proširiti ga i pomoći drugim vatrogasnim društvima da ostvare sredstva za svoje projekte.

– Mi smo drugi u Europi i prvi u Hrvatskoj koji su ostvarili ovakav projekt, što dovoljno govori o važnosti ovog projekta, a time je i ponos veći – naglasio je Lamot. 

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je izrazio zadovoljstvo što nazoči ovakvoj konferenciji i pozdravio sve prisutne.

– Vaše zajedništvo i spremnost da pomognete ljudima u potrebi u svakoj situaciji je vrijedna divljenja. Hvala vam što promičete vatrogastvo i vrijedno djelujete na području svog mjesta i okolice – rekao je Kašuba. 

Pohvalu mladim vatrogascima i DVD-u uputili su i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec te ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi. Na završetku konferencije svoj blagoslov i sreću u radu uputio je i župnik Perica Matanović.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content