Izdržao tri dana: Vozaču recidivistu (51) policija vratila automobil, opet pijan sjeo za volan i zaradio paprenu kaznu

Jedan od najupečatljivijih recidivista za volanom s područja koje pokriva PU virovitičko-podravska, 51-godišnji vozač s područja Gradine, zaradio je novu “paprenu” kaznu i to samo tri dana nakon što mu je vraćeno osobno vozilo koje se zbog prijašnjih “grijeha za volanom” nalazilo privremeno oduzeto u policiji. 

Policija je, sukladno zakonu, vozaču vratila njegovo osobno vozilo u ponedjeljak, 19. rujna, da bi ga već jučer (četvrtak) opet uhvatila u kontroli prometa, kako bez pojasa i pod utjecajem alkohola, upravlja istim osobnim vozilom. 

Podsjećamo, riječ je o vozaču koji je u posljednje dvije godine zbog alkohola i drugih prekršaja skupio 12 negativnih bodova i kojemu je zbog niza prekršaja sud izrekao zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije, a PU virovitičko-podravska poništila vozačku. 

Ni dosadašnje novčane kazne, koje se kumulativno kreću u desecima tisuća kuna, ni privremeno oduzeto vozilo od prošli put očito nisu bili dovoljno snažni “faktori otriježnjenja” da vozača odvrate od toga da ponovno pijan sjedne za volan. 

Policija je izvijestila da ga je jučer (četvrtak) tako u Gradini zatekla za volanom s 1,43/kg promila u krvi i bez sigurnosnog pojasa, a ovaj put, nakon uhićenja i liječničkog pregleda, zadržan je na 15 dana u Bjelovaru. Razlog – opasnost od ponavljanja djela. 

Ovaj put slijedi mu novi postupak pred Općinskim sudom u Virovitici, za koji zbog prekršaja može dobiti novčanu kaznu do 46.000 kuna te novih 6 negativnih bodova. Ovaj put zaradio je i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici zbog počinjenja kaznenog djela neizvršavanja sudske odluke, a što može dobiti do dvije godine zatvora.  (www.icv.hr) 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content