Majorette Sport World Federation: Virovitičke kadetkinje brončane na Svjetskom prvenstvu održanom u Zagrebu

Virovitičke mažoretkinje ovog su vikenda sudjelovale na 4. Svjetskom prvenstvu u organizaciji Majorette Sport World Federation – MWF. Prvenstvo je održano u Zagrebu u sportskoj dvorani Dražen Petrović od 23. do 25. rujna. Pravo sudjelovanja ostvarili su najbolji timovi s tri kontinenta, Europe, Azije i Afrike, a među njima i Virovitičke mažoretkinje koje su pravo natjecanja ostvarile kvalificirajući se na Europsko prvenstvo 2019. i 2022. godine.

– Uložile smo izuzetno puno truda i rada zadnja dva mjeseca nakon Europskog prvenstva kako bi još više uvježbale koreografije, ispravile neke pogreške i dovele djevojčice i djevojke na još višu razinu kako bi na Svjetskom prvenstvu postigle što bolje rezultate i zaista nam se trud isplatio- poručila je predsjednica i trenerica Nataša Kranjec.

Natjecale smo se s ukupno 5 koreografija i ostvarile izvrsne rezultate.

– kadetkinje mini formacija štap – 4.mjesto (10. mjesto na Europskom prvenstvu)
– kadetkinje mini formacija pom pon – 3.mjesto (8. mjesto na Europskom porvenstvu) II.viceprvakinje svijeta
– kadetkinje duo pom pon – Karla Nađaković i Amber Maria Đanić – 5.mjesto (7. mjesto na Europskom prvenstvu)
– juniorke duo pom pon – Lana Malčec i Manuela Kucljak – 9.mjesto (12. mjesto na Europskom prvenstvu)
– seniorke – solo acrobatic – Petra Bubnjić – 9.mjesto (13. mjesto na Europskom prvenstvu)

– Izuzetno sam ponosna na sve članice i rezultate, a poseban i jedan od najznačajnijih uspjeha za naš tim U-16 godina ostvarile su upravo kadetkinje osvojivši broncu u jednoj od najtežih ategorija – mini formacija s pom ponima. Ovo je naša prva medalja s velikih natjecanja osvojena u najmlađem uzrastu, kadetkinjama. Želim naglasiti da su te djevojčice u ovoj godini prvi put zajedno u formaciji bile na Državnom turniru, zatim na Europskom prvenstvu i sada Svjetskom prvenstvu. Njihov veliki talent je neosporan jer su upravo u jednoj godini na tri najveća natjecanja ostvarile najveće rezultate u povijesti našeg tima za djevojčice koje su tek prvu godinu plesale zajedno. Sada se počinjemo pripremati za novu sezonu i Državne turnire,a sve zainteresirane djevojčice pozivamo da nam se pridruže. Informacije mogu dobiti na broj 098/935-5211- zaključila je Nataša.

(www.icv.hr, Virovitičke mažoretkinje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content