Memorijal “Šimo Đamić” u Đakovu: Ukupno 75 natjecatelja pretrčalo 30 kilometara s preprekama, noseći pušku i 10 kilograma tešku opremu

Na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu održan je završni program 4. Memorijala “Šimo Đamić” – Štit domovine 2022. odnosno natjecanja policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova.

Natjecanje se održava u sjećanje na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića, a ove godine u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske te uz podršku Ravnateljstva policije i u partnerstvu s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, Osječko-baranjskom županijom, Gradom Đakovom i Općinom Trnava.

Ukupno je sudjelovalo 75 natjecatelja, odnosno policijskih službenika i službenica, pripadnika stranih policijskih snaga, pripadnika Hrvatske vojske i veterana Specijalne policije iz Domovinskog rata.

mini_IMG_7395_1000x667

Start utrke ukupne dužine 30 kilometara bio je u Trnavi, a sudionici su morali proći kroz šumovito i obradivo zemljište preko područja Kondrića, Đakovačkih Selaca prema Đakovu gdje je utrka završena ispred katedrale.

Pri tomu su morali savladavati i niz prepreka, od trčanja, orijentacije, pucanja, plivanja, veslanja do sastavljanja oružja i drugih zadataka, a uz to su na sebi nosili pušku i 10 kg tešku opremu.

Završni prigodni program “4. Memorijala Šimo Đamić – Štit Domovine Đakovo 2022.” ispred katedrale Svetog Petra u Đakovu pratili su mnogi građani, predstavnici MUP-a, Grada Đakova, prijatelji i obitelji natjecatelja, a u ime Osječko-baranjske županije Memorijal događaju su nazočili zamjenik župana Mato Lukić i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

mini_IMG_7401_1000x667

Prije dolaska najuspješnijih natjecatelja, a to su bili Jure Majdič, Luka Špehar, Dejan Aman, Magdalena Oršić, program je ostalog obuhvatio padobranski skok iz helikoptera, nastup policijske klape Sveti Mihovil, pokazne vježbe specijalnih i interventnih jedinica policije.

Posjetitelji su mogli na štandovima vidjeti i opremu koju policijski službenici koriste tijekom obavljanja policijskih poslova, te vojno-taktičku opremu, uz promotivne materijale Grada Đakovo i Osječko-baranjske županije.

Tako je Memorijal, uz sportski i umjetnički program, ujedno bio i promocija policijskog zanimanja, ali i kulturnih i tradicijskih vrijednosti Hrvatske, posebice s područja Osječko-baranjske županije.

– Izuzetno smo sretni što je upravo Policijska uprava Osječko-baranjske županije domaćin ovako velikog i vrijednog natjecanja koje se održava u vrijeme kada je Osječko-baranjska županija predala kandidaturu za Europsku regiju sporta. Ovaj događaj je uz prezentacije koje nudi MUP, ujedno i prigoda da predstavimo sve vrijedne sportske i kulturne projekte koje provodimo i na kojima radimo, kao i ulaganja u sportsku infrastrukturu – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

(www.icv.hr, tj)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content