Na obroncima Bilogore održan 6. panonsko–bilogorski MTB maraton: Svi sudionici oduševljeni organizacijom i ljepotom virovitičke okolice

Entuzijasti iz virovitičkog Kluba za ekspedicionizam i sport KEKS, u subotu, 10. rujna po šesti puta organizirali su panonsko–bilogorski MTB maraton.

Organizacija biciklističkog maratona iziskivala je višemjesečnu studioznu pripremu, koja je kulminirala posljednjih mjesec dana, kada je trebalo urediti i obilježiti stazu, koja je dobrim dijelom prolazila šumskim makadamskim putevima. Članovima kluba u konačnici su pomogli brojni volonteri, a u organizaciju utrke uključili su se Virovitičko–podravska županija, Grad Virovitica, Sportska zajednica Virovitičko–podravske županije, Sportska zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko–podravske županije i Policijska uprava virovitičko–podravska.

-Uvijek ćemo dati punu tehničku podršku ovako kompleksnim sportskim manifestacijama koje se odvijaju na prometnicama i koje prolaze na području naše nadležnosti – rekao nam je načelnik Policijske uprave virovitičko–podravske Siniša Knežević.

IMG_5136-Custom

Start i cilj utrke bio je na parkiralištu Veleučilišta u Virovitici.

-Na ovogodišnjoj utrci sudjeluje stotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. Cijeli prošli tjedan smo obilježavali staze, koje smo prilagodili svim sudionicima. Najkraća je 19 kilometara, srednja je 32 kilometra, a najzahtjevnija 58 kilometara. Oko 80 posto staza prolazi kroz šumu – objasnio je tajnik KEKS-a Goran Jurković.

Brojni natjecatelji već nekoliko godina sudjeluju na utrci.

-Preko društvenih mreža i putem prijatelja sam doznala za ovu utrku. Cijeli sam se život bavila rekreativno sportom. Posljednje dvije godine odlučila sam se za biciklizam. Tjedno napravim i više od 150 kilometara. Cilj mi je, prije svega, rekreacija i stjecanje novih prijateljstava – objasnila nam je svoje motive Lorena Škalac iz Špišić Bukovice, koja posljednjih godina živi u Osijeku.

IMG_5080-Custom

Slatinski novinar i nekadašnji nogometaš Damir Jukić iz Slatine, također se rekreativno pronašao u biciklizmu.

-Već drugu godinu dolazim na ovu utrku. Slučajno sam završio u biciklizmu, gdje mi se jako svidjelo. Biciklizam mi je u posljednje tri godine pomogao u rehabilitaciji od teže ozljede u nogometu. Ova staza je odlična. Pred sebe nisam postavio rezultat, već mi je cilj doći do kraja utrke. Ove godine odlučio sam se za najzahtjevniju stazu – zaključio je Jukić.

Organizatorima su pri ruci bili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, ali na sreću nije bila potrebna niti jedna njihova intervencija.

IMG_5093-Custom

Na kraju utrke, nakon tuširanja i okrijepe, najboljima su podijeljeni prigodni pokali i nagrade koje su osigurali sponzori. Pokale i nagrade podijelio je predsjednik KEKS-a Saša Cabunac.

U Epic utrci (58 kilometara) u kategoriji od 18 do 40 godina starosti pobjedu je odnio Slovenac Simon Kočnik, drugi je bio Denis Bogović (S – color Varaždin), a treći Matija Zubaj (BK Našice). U kategoriji 40+ zlato je pripalo Tihomiru Šatroviću (BBK Požega), srebro Damiru Kukecu (BK Rotor), a bronca Mariju Kušteru (BK Rotor).

U Classic utrci (32 kilometra) u kategoriji od 18 do 40 godina starosti pobjednik je bio Saša Jeftinić, drugo mjesto pripalo je Patriku Bogoviću (S – color Varaždin), a treće Martinu Krznariću (Ind). U kategoriji 40+ zlatom se ‘okitio’ Virovitičanin Igor Bajser (BK BOR), srebro je oko vrata stavio Tihomir Kovač (BK Osijek 2010), a broncu je zaslužio Tomislav Josip Družinić (BK Đuro Nema Nemrem). U ženskoj konkurenciji slavila je Petra Klemen (BK BOR), a druga je bila Lorena Škalac.

IMG_5145-Custom

I na kraju, u utrci građana (19 kilometara), u muškoj konkurenciji prvo mjesto odnio je David Terek (BK Slatina), drugi je bio Tomislav Pocedulić, a treći Dominik Jonaš (BK BOR). U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo Dori Držanić, a srebro Suzani Brlas.

Utrka se još jednom pokazala kao odlična turistička promocija virovitičke okolice. Svi su sudionici uvjereni da će se i iduće godine pojaviti na startu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content