Održana konferencija o pentalateralnom Rezervatu biosfere Mura – Drava – Dunav

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Austrije Aleksandera Van der Belena i predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora u Bad Radkesburgu i Gornjoj Radgoni od 5. do 8. rujna održana je konferencija o pentalateralnom Rezervatu biosfere Mura – Drava – Dunav u povodu 1. godišnjice proglašenja, za sada jedinog, UNESCO pentalateralnog Rezervata biosfere na svijetu koji se prostire kroz pet europskih država (Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija).

Konferencija je okupila više od 120 sudionika koji se bave očuvanjem prirode i pružila mogućnost razmjene znanja i iskustava u upravljanju zaštićenim područjima.

Prvog dana, konferenciji su prethodili sastanak projektnih partnera iz svih 5 zemalja koji rade na pripremi novog LIFE projekta u kojem sudjeluje i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i 2. sjednica Upravljačkog odbora Rezervata biosfere, kojoj su sa hrvatske strane nazočili Iva Antolić, MINGOR, Aleksandar Popijač, Park prirode Kopački rit i Tatjana Arnold Sabo, JU VPŽ. Upravljački odbor donio je odluku o potpori novom LIFE projektu u pripremi.

Konferencija je završila zajedničkim prijedlogom aktivnosti koji su sudionici i simbolično potpisali te terenskim obilascima područja rijeke Mure.

(virovitica-nature.hr, foto: A. Popijač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content