Osječka Promenada produžena za još 840 metara: Uz prekrasnu šetnicu grad ima i bolju obranu od poplave

Novouređeni dio šetnice i obaloutvrde jučer (nedjelja) su otvorili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

– Izuzetno mi je drago što otvaramo treću poddionicu osječke Promenade upravo na Dan Gradske četvrti, koji čestitam svim Donjograđankama i Donjograđanima. Ovo je zajednički projekt Hrvatskih voda i Grada Osijeka, uz podršku Osječko-baranjske županije na čelu s županom Ivanom Anušićem, a svi možemo biti ponosni ovim što danas vidimo u Donjem gradu. Naravno, ne ulažemo samo u Donji grad nego i u sve ostale mjesne odbore i gradske četvrti- rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Naglasio je da je riječ o jednom od najvećih projekata na području Grada Osijeka, a ukupna vrijednost sve tri poddionice (od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik) iznosi 100 milijuna kuna, s tim da je prva poddionica završena, sada i treća, a u tijeku su radovi na drugoj poddionici.

– Grad Osijek je specifičan i jedinstven grad po mnogim sadržajima, a osobito po svojoj prekrasnoj šetnici, najdužoj šetnica uz rijeku koja prolazi cijelim gradom, što je posebna vrijednost. Čestitam i zahvaljujem gradonačelniku i direktoru Hrvatskih voda na susretljivosti i želji da zajednički napravimo nešto kvalitetno i radimo projekte koji su, ne samo na dobrobit Grada Osijeka, nego cijele naše regije, a jedan od projekta je upravo ovaj. Projekt je prekrasan i specifičan, brine i o zaštiti okoliša te je posađeno više od 300 drveća samo na ovom dijelu. Šetnica uz biciklističku stazu i krasno uređenu obalu rijeke Drave daje potpuno novu vizuru grada Osijeka i stavlja ga među najljepše gradove Hrvatske i Europe- kazao je Anušić te čestitao stanovnicima Donjeg grada Dan njihove Gradske četvrti.

– Nakon više od pet godina radova spojili smo Donji grad s drugim dijelovima gradske šetnice, no ovo nije samo šetnica nego će pridonijeti boljoj obrani grada od poplava, a rekonstruirana je i kanalizacija. Praktično smo se odmakli 12 do 15 metara prema rijeci Dravi te tako omogućili da praktično “provučemo” i sjeverni kolektor Grada, što je isto tako vrijedna investicija. Iduće godine očekujemo dovršetak radova i potpuno spajanje šetnice između Gornjeg i Donjeg grada- poručio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content