Otvoren foto natječaj “Najljepši prizori Osječko-baranjske županije”: Sudjelovati mogu svi građani amateri bez obzira na dob

Osječko – baranjska županija raspisala je foto natječaj na temu: ˝Najljepši prizori Osječko – baranjske županije˝, a s ciljem prikaza ljepote i jedinstvene raznolikosti slavonsko-baranjskoga kraja.

Zadatak natječaja je fotografiranje najljepših dijelova Osječko-baranjske županije, bioraznolikost, rijeke, parkove, dvorce, manifestacije i dr.

Objavljeni su i opći uvjeti natječaja čiji sudionici mogu biti svi građani amateri bez obzira na dob. Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku.

Minimalna veličina fotografija treba biti najmanje 150 DPI, dopuštena veličina datoteke je najviše 8 MB, a dopušteni format je JPG. Datoteka fotografije treba biti potpisana: ime i prezime autora. Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj. Autorsko pravo – autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije izložbe i Osječko – baranjske županije. Krajnji rok za slanje fotografija je 11. listopada 2022. godine.

Fotografije treba poslati na e-mail: [email protected] sa slijedećim podacima: ime i prezime, adresa, broj telefona, mjesto snimanja i naziv fotografije.

– Nagradit ćemo 12 najljepših fotografija po izboru stručnog žiriju i jednu prema izboru publike na FB profilu Osječko-baranjske županije – ističu organizatori natječaja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content