SPORTSKI VREMEPLOV “Noć nokauta” pun pogodak i spektakl koji će se dugo pamtiti: Od Virovitičana slavio Mateo Horvat i to tehničkim nokautom

Iz arhive Virovitičkog lista:

Ne pamti se kad je zbog nekog sportskog spektakla bila tako puna sportska dvorana Tehničke škole. Tribine “načičkane”, mnoštvo koje stoji iza njih i pun parket. Spektakl! Promocija je odradila posao, tražilo se slobodno mjesto. Ulaz u dvoranu sat vremena prije početka MMA “Noći nokauta” bio je blokiran silnom masom koja je pohrlila u dvoranu kako bi uživala u tom borilačkom spektaklu. Dugo nije bilo ovakvog interesa za jedan sportski događaj u Virovitici. Planiran je godinama, a rađen mjesecima. Predsjednik KSB Nokaut Saša Klimek i tajnik Vanja Špoljarić napravili su ogroman posao.

– Mogu reći da je ovaj spektakl bio pun pogodak što se tiče same posjećenosti. O drugoj strani medalje, a to su financije, vidjet ćemo do kraja tjedna kada zatvorimo sve troškove. Nadam se da će nam Grad i Županija još pomoći ako to bude potrebno, a zahvaljujem im se na dosadašnjoj potpori. Uvidjeli smo neke greške, ali dogodine ćemo se popraviti i organizirati još bolji event. Ljudi su fascinirani ovim događajem i jako velik interes je pokazan od strane građana i ovo je prvi puta da se ovakav spektakl održao u Virovitici, a mi se ne odmaramo, nego se pripremamo za 25. travnja kada ćemo nastupiti u Prelogu na profi borbama – istaknuo je tajnik Vanja Špoljarić.

MMA “Noć nokauta” bio je pun pogodak za sve ljubitelje borilačkih vještina koji su uživali u profesionalnim slobodnim borbama u kavezu. Dvije borbe nisu viđene i baš su to bile dvije članova KSB Nokaut. Dražen Palfi imao je neviđen peh. Na putu prema oktogonu stao je na staklo koje mu je ostalo zabijeno u nozi, pa nije niti ušao u kavez, dok protivnik Dine Toplaka nije niti došao u Viroviticu.

Što se tiče ostalih boraca iz Virovitičko-podravske županije, pobjedu je ostvario Mateo Horvat iz Boksačkog kluba Virovitica koji je “probio led” i u prvoj borbi večeri pobijedio tehničkim nokautom u 2. rundi Valentina Kirina iz Novske u kategoriji do 65 kilograma. U drugoj borbi Aleksandar Gospić iz orahovačkog MMA Combat izgubio je u prvoj rundi tehničkim nokautom. Ivan Đurđević, također iz Nokauta, izgubio je tehničkim nokautom u prvoj rundi. Još jedan Virovitičanin, Ivan Perović, imao je cijeli meč pod kontrolom i kada je protivnika poslao u “knockdown” lupio ga je “soccer kickom” dok je ovaj ležao na podu te je bio diskvalificiran. Luka Kusturić poražen je gušenjem također u prvoj rundi, dok je Nino Slijepčević nokautiran. U posljednjoj borbi večeri Saša Klimek izgubio je nokautom od Nemanje Petrovića iako je imao protivnika “na konopcima”.

Organizator ovog borilačkog spektakla koji je svečano otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, bio je Klub slobodne borbe Nokaut iz Virovitice. Pokrovitelji su bili Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija, a medijski pokrovitelj turnira bio je Informativni centar Virovitica, odnosno Radio Virovitica, Virovitički list i internetski portal www.icv.hr.

(Virovitički list, 5. ožujka 2015. godine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content