SVJETSKI DAN TURIZMA Turistička zajednica VPŽ daruje posjetitelje popustom od 80 posto za ulaznice u muzeje i posjetiteljske centre

Želite li posjetiti dvorac Janković u Suhopolju, čuti i vidjeti kako i gdje je živjela ta plemenitaška obitelj, doznati zbog čega Ilka Janković nije jedno vrijeme svog muža grofa Elemira pustila u bračnu ložnicu? Možda vas zanima i Dravska priča u Noskovcima u kojoj se između ostalog nalazi i oporavilište za bijele rode ili kako je izgledao Papuk u vrijeme karbonskih močvara.

U razdoblju od 26. rujna do 2. listopada ulaznice za sve atrakcije kulturne, povijesne i prirodne baštine – a vrijedi ih posjetiti – platit ćete tek 20 posto od njihove uobičajene cijene.

– U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. rujna, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije svim posjetiteljima osigurava 80 posto popusta na ulaznice za muzeje i posjetiteljske centre na području Virovitičko-podravske županije – kaže direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Idealna je to prilika da obiđete Posjetiteljski centar „Dravska priča“ u Noskovcima, Centar za posjetitelje „Dvorac Janković“ u Suhopolju, Interpretacijski centar „Kuća Petra Preradovića“ u Grabrovnici čiji je postav posvećen životu i djelu velikog pjesnika.

Promotivni destinacijski paket obuhvaća i posjet Geoinfo centru u Voćinu te dvorcu Pjeačević, danas Gradskom muzeju u Virovitici. Za doživljaj umjetničke baštine baroka koja je pohranjena u samostanskoj riznici župe Svetog Roka u Virovitici ulaz se inače ne naplaćuje, ali je potrebna prethodna najava.

Tijekom boravka u Slavoniji i Podravini uživajte u specijalitetima od riječne ribe na mističnom dravskom otoku Križnici, na Jankovcu se ponovno sjedinite s prirodom, u Voćinu posjetite papinsku baziliku Gospe Voćinske, u Pitomači probajte lokalno proizvedeno craft pivo, a na svakom koraku bogata je ponuda vina. Na kraju svoj jesenski put u ovom dijelu Hrvatske obavezno zasladite neodoljivim slasticama nagrađivane slastičarke Sandre Jadek.

(www.icv.hr, TZ VPŽ) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content