Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu: Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević najbolji šaranski par svijeta, Hrvatska u ukupnom poretku zauzela 13. mjesto

Završeno je 22. Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu koje se od 22. do 24. rujna održavalo na jezeru Deseda u mađarskom Kapošvaru. Za reprezentaciju Hrvatske nastupile su četiri prvoplasirane ekipe Hrvatske šaranske lige, BIRU Šaran, UŠRIDRRH Korda Hrvatska, Peščenica Carp Academy Shop i Šaran Našice 1.

Na spomenutom Svjetskom prvenstvu nastupilo je 28 zemalja, ukupno 84 ekipe, a svaka država imala je i jednu rezervnu ekipu. Natjecanje je bilo podijeljeno u tri sektora (A, B i C), a prvak postaje ona reprezentacija koja ima najmanje negativnih bodova u sva tri sektora. Dodajmo kako se boduje i najbolji par šaranskog ribolova, dok ekipa s najvećom kilažom ulovljene ribe postaje pojedinačni prvak svijeta. Svjetsko prvenstvo traje neprekidno 72 sata.

Prvo mjesto je osvojila reprezentacija Engleske, drugo mjesto reprezentacija Moldavije a treće mjesto reprezentacija Rumunjske. Unatoč snažnim protivnicima iz ostalih zemalja, Hrvatska reprezentacija je u ukupnom poretku zauzela 13. mjesto s ulovljenih 188,675 kilograma ribe i 20 negativnih bodova. Unatoč 13. mjestu u ukupnom poretku, Hrvatska je još jednom pokazala i dokazala da se nalazi u samom vrhu svjetskog ribolova jer, najbolji šaranski par dolazi upravo iz Lijepe naše!

Pojedinci koji su ulovili najviše ribe na cijelom Svjetskom prvenstvu (174,250 kilograma, s najvećom ribom od 13,700 kilograma) su Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević iz Požege, a nastupili su u C sektoru za UŠRIDRRH Korda Hrvatska. Čestitamo!

(www.icv.hr, foto: J. Frič)

 

Povezane vijesti

Skip to content