U Osnovnoj školi Vladimir Nazor predstavljen Erasmus+ projekt Novi pristupi za bolju budućnost

Danas (četvrtak) je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Virovitici održano predstavljanje Erasmus+ projekta OŠ Vladimir Nazor i Agencije za mobilnost i programe Europske unije ”Novi pristupi za bolju budućnost”. Projektu su dodijeljena bespovratna sredstva od 12.408,00 eura, a odnose se na pojedinačne odlaske učitelja na mobilnosti u Irsku, Španjolsku, Italiju i Litvu te brojne aktivnosti koje su osmišljene za provedbu u novoj školskoj 2022./2023. godini. 

Budući da je provedba projekta službeno započela 1. srpnja, dio mobilnosti već je odrađen, a voditeljica projektnog tima Martina Blažević otkrila je što ih još čeka do 31. prosinca 2023.

– U dosadašnjem dijelu provedbe projekta odrađena je prva mobilnost, CLIL u Dublinu, a ona, ukratko, označava način poučavanja određenog sadržaja na engleskom jeziku te moram naglasiti kako smo dobili nekoliko odličnih primjera. Što se nastavka provedbe tiče, u studenom imamo dvije mobilnosti u Španjolskoj koje stavljaju naglasak na STEAM, odnosno prirodne i znanstvene predmete putem koje će nam koristiti za osvježavanje rada, pružit će nam nove metode poučavanja, te integriranje i povezivanje prirodnih i društvenih predmeta. Što se četvrte mobilnosti tiče, ona obuhvaća neformalne metode poučavanja pokretom, a što ćemo u konačnici dobiti tek ostaje za vidjeti- istaknula je.

Koliko ovaj projekt znači za samu Osnovnu školu Vladimir Nazor, rekla nam je ravnateljica Sanjica Samac.

– Projekt će nam pomoći da vidimo druge načine poučavanja i kako to zapravo izgleda u drugim europskim državama što će nam omogućiti da internacionaliziramo školu i primijenimo dio stvari kod nas, jer prostora za napredak uvijek ima. Nadalje, ovo će puno značiti i za učenike jer će učitelji prenositi svoja znanja, te im približiti kako učenici u stranim zemljama rade na nastavi, ne samo što se tiče stranih jezika, nego i ostalih predmeta- kaže.

Dodajmo kako na projektu kao autori ili sudionici, uz spomenute, rade i Kristina Đeri, Marina Nemet, Jasenka Kolarić Barač, Žarko Klaić, te Senka Grujić i/ili Simona Stanković, a službeni završetak projekta je, kako je već spomenuto, 31. prosinac 2023.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content