U Posjetiteljskom centru Dravska priča održan dvodnevni kamp za učenike srednjih škola iz Mađarske i Hrvatske te projektni tim

U Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima 28. i 29. rujna održan je dvodnevni kamp za učenike srednjih škola iz Mađarske i Hrvatske te projektni tim u sklopu projekta Poboljšanje lokalnog okoliša koji stvara pustolovine Pitomača – Pečuh – HUHR/1901/2.1.2/0109, akronima EAGLE, odobrenog u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Tijekom dvodnevnog kampa, polaznicima su prezentirani svi sadržaji Posjetiteljskog centra Dravska priča i način interpretacije prirode na način kako to rade djelatnici Javne ustanove. Održane su im dvije prezentacije: Pentalateralni Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav i Dravska priča pod zvijezdama, a vožnjom biciklima po zaštićenim dijelovima prirode uz rijeku Dravu upoznali su se sa bioraznolikošću područja.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turističkog potencijala regije kroz specifično vrednovanje prirodne i kulturne baštine, privući posjetitelje stavljajući i vinogradarsko područje na kartu turističkih destinacija šire regije, pri čemu je ključna prekogranična suradnja s Pečuhom, a projekt na jedinstven način spaja dva područja kao zajedničku prirodnu i kulturnu baštinu.

(dravksa-prica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content